Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dilluns28novembre '22

1a Jornada tècnica i de transferència de resultats – PECT Penedès

Dates i lloc: 

Dilluns, 28 de novembre.

Sala Plens del Consell Comarcal de l’Alt Penedès
C/ Hermenegild Clascar, 1
08720 Vilafranca del Penedès 

Horari: 

De 9.00 a 14.00h.

Organització i contacte: 

A través de RuralCat: Inscripcions

Per a més informació:
Tel.: 977 831 766
A/e: [email protected]

Es presentaran els principals resultats obtinguts en el projecte PECT Penedès en els àmbits del control i eliminació del defecte Brettanomyces i del defecte “Gust de Llum” i els resultats sobre l’ús de llevats autòctons com a eina enològica per lluitar contra els efectes del canvi climàtic.

En aquesta jornada es presentaran els principals resultats obtinguts en el projecte PECT Penedès en els àmbits del control i eliminació del defecte Brettanomyces i del defecte “Gust de Llum”. També s’exposaran els resultats sobre l’ús de llevats autòctons com a eina enològica per lluitar contra els efectes del canvi climàtic.

Cada ponència finalitzarà amb un tast de vins.

La jornada finalitzarà amb el tast d’una mostra representativa de les microvinificacions 2021 realitzades per VITEC en el marc de l’actuació “Zonificació Penedès” desenvolupada conjuntament amb la DO Penedès.

Programa

9.00 h Registre d’assistents

9.15 h Presentació de la jornada

9.30 h Control i eliminació del defecte Brettanomyces bruxellensis i del caràcter fenolat del vi negre. Dra. Immaculada Andorrà Solsona, responsable de l’Àrea de Microbiologia de VITEC.

10.15 h Ús de llevats autòctons per a fer front al canvi climàtic. Dra. Immaculada Andorrà Solsona, responsable de l’Àrea de Microbiologia de VITEC.

11.00 h Pausa

11.30 h Goût de lumière (Gust de llum) en vins blancs, rosats i escumosos: proposta d’accions enològiques i tècniques per a la minimització dels efectes. Dr. Miquel Puxeu Vaqué, responsable del laboratori enològic de VITEC.

12.15h Tast de microvinificacions Zonificació Penedès 2021. Sr. Francesc Olivella, director de la DO Penedès. Sr. Enric Nart Comes, responsable del departament d’anàlisi sensorial de VITEC.

14.00h Cloenda de la jornada


Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa