Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Acte d'agenda

dilluns22març '21

Big Data per emprendre.

Dates i lloc: 

22 i 24 de març

Aquesta activitat s'impartirà en format on line

Horari: 

De 9.30 a 13.30h

Organització i contacte: 

Servei de promoció econòmica

Tel 938171169

promocioeconomica@vilafranca.cat

INSCRIPCIÓ

No et perdis cap oportunitat de negoci amb l'ús d'eines gratuïtes

Les persones participants identificaran, per mitjà de les Dades Obertes i el Big Data, les oportunitats de negoci que es poden generar dins el gran volum de dades accessibles per Internet

Adreçat a

 • Adreçat a petites empreses ,persones autònomes  i professionals de qualsevol sector. 
 • Persones emprenedores que estiguin iniciant el seu projecte empresarial.
   

Continguts i objectius a treballar

Sessió 1.
Objectiu: Identificar què és i quines són les oportunitats del Big Data i les Dades Obertes per a les persones emprenedores, identificar quines són les fonts d’informació clau disponibles per a  l’entorn concret del negoci, seleccionar les més adients i  gestionar l’accés als recursos d’informació disponibles.
Continguts:

 • Big Data i Dades Obertes, què són i com se’ls hi pot treure profit.
 • Recursos d’informació de l’entorn competitiu ( empresarial, financer, sectorial i de mercats, científic i tecnològic, patents i marques, subvencions, concursos públics, etc.).
 • Eines i estratègies per vigilar les oportunitats i amenaces de l’entorn competitiu( paraules clau, cercadors temàtics, base de dades, alertes, etc.).
   

Sessió 2
Objectiu: Identificar, entendre i practicar les diferents eines i metodologies per monitorar i capturar de manera automàtica les informacions rellevants de l’entorn amb recursos opensource gratuïts o de baix cost, i utilitza-les per identificar qualsevol oportunitat o amenaça que aparegui en el teu entorn competitiu.
Continguts:

 • Captura totes les informacions que t’interessen. Eines opensource de captura de dades automàtiques(RSS, alertes, watchers, ets.).
 • Processa i analitza oportunitats i amenaces. Eines opensource de processat i anàlisi de dades automàtiques ( quadres de comandament, processat automàtic d9informacions, potions, ets.).
 • Sintetitza, difon i extreu valor de la vigilància. Eines opensource de síntesi i distribució d’informacions ( generació de butlletins, intranets, portals, triggering, etc.).
 • En les dues sessions formatives es combinarà la teoria amb la pràctica in situ, ja que els coneixements s’aplicaran a l’entorn concret de cada projecte empresarial.
   

Calendari

Dies  22 i 24 de març 2021, de 9.30 a 13.30h  (8 hores).

L’acció formativa s’impartirà on line

Acció formativa impartida per en Xavier Gallardo de Novatec Advisors SL, empresa especialitza a fer créixer els negocis. www.nvtc.cat . En Xavier és enginyer industrial i màster en direcció i gestió d’empreses entre d’altres titulacions.

 A tenir en compte/ Important

 • Aquesta activitat formativa està 100 % subvencionada per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Diputació de Barcelona.
 • Les persones inscrites rebran un mail del Servei de promoció econòmica dos o tres dies abans de l’inici de l’activitat que hauran de contestar confirmant la seva assistència. Una vegada rebuda la confirmació rebran per correu electrònic l’enllaç per accedir a l’aula de formació.
 • La confirmació o no de la participació també es podrà fer per WhatsApp (683 511 245).

INSCRIPCIÓ

 


Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa