Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

Com implementar una cultura innovadora, creativa i àgil a la nostra empresa

Dates i lloc: 

Divendres 4 de novembre de 9 a 10h presentació de la proposta amb un TAST D'INNOVACIÓ EFECTIVA

Sessions formatives: els divendres 11, 18 i 25 de novembre i 2 i 16 de desembre. Total 24 hores.

Centre Àgora de Vilafranca

Pl. Àgora s/n.

Horari: 

De 9 a 14h

Organització i contacte: 

Promoció econòmica. Formació 100% subvencionada

Tel. 938171169

Inscripció     Més informació

Acompanyar a resoldre reptes empresarials amb metodologies innovadores posant el focus en el client.

Aquesta proposta s'adreça a empreses del territori interessades a resoldre reptes del tipus,

 • Vull vendre més?
 • Vull reduir costos?
 • Vull obrir un nou segment de mercat?
 • Vull incorporar un canal de venda?
 • Vull millorar la gestió logística

Amb aquesta formació us guiarem a resoldre els vostres reptes empresarials amb metodologies innovadores que posen focus en el client per aportar-li més valor i ser més competitius.

INNOVAR no sempre és sinònim de la disrupció que fan les grans empreses, a les vostres empreses també podeu aplicar innovacions que us ajudin a ser més competitius.

Objectius:

 • Aprendre i viure les fases de la metodologia de la innovació Design Thinking per després aplicar els coneixements en el dia a dia de l’empresa.
 • Fomentar el pensament creatiu per resoldre problemes complexos.
 • Conèixer tècniques per seleccionar amb criteri les millors idees.
 • Aprendre a comunicar una solució/projecte amb impacte i efectivitat.
 • Entendre el procés sistemàtic per iterar des del Pla A a un Pla que funciona amb la metodologia Lean Startup.
 • Convertir-se en una organització empresarial d’aprenentatge continu.

Continguts de la formació:

Divendres 4 de novembre de 9 a 10h al Centre Àgora, Presentació de la proposta amb un TAST D’INNOVACIÓ EFECTIVA. Coneixeràs algunes eines per resoldre els reptes (problemes) del teu negoci d’una manera molt pràctica i participativa

Sessió 1 (11 de novembre)

Fase 1 Observar (Design Thinking). Explorar i descobrir oportunitats al mercat. Identificar reptes. Eines: Mapa de l’entorn, corba de la competència.

Fase 1 Empatitzar ( Design Thinking). Posar en el centre a l’usuari/client per entendre les seves necessitats. Eines: Fitxa persona.

Sessió 2 ( 18 de novembre)

Fase 2 Definir ( Design Thinking). Reformular el repte inicial per centrar el focus  creatiu. Eina: Com podríem?

Fase 3 Ideació ( Design Thinking). Tècniques creatives radicals per generar idees “fora de la caixa”. Eines: Relacions forçades, Reversió, Daus picto, Hibridació, Scamper.

Sessió 3 (25 de novembre)

Fase 4 (I) Prototipar ( Lean Startup). Aterrar les idees en una sessió viable utilitzant eines per preparar el primer prototip bàsic per sortir a validar amb l’usuari. Eines. Demo bàsica, Business model canvas, Storyboard, Plantilla app, Software.

Fase 4(II) Validar ( Lean Startup). Rebre feedback de l’usuari i aprendre dels seus comentaris per millorar la nostra solució. Eines: Entrevista de problemes (script, programació, respostes de documents, iteració 30-60, entrevistes), mapa del viatge de l’usuari, Canvas proposta de valor.

Sessió 4 (2 de desembre)

Fase 5 Comunicar. Preparar el document per presentar la solució. Revisió i assaig de la presentació (feedback) i Pitch de presentació als altres equips. Eines: Presentació model Elevetor pich, i resum executiu One pager,

Fase 6 Implementar ( Agile). Criteris de selecció de la innovació a implementar, identificar els recursos i les accions. Eines: Full de ruta del projecte Strategy North Star Milestones, Desenvolupament iteratiu incremental del projecte, preparar informes diaris , setmanals , mensuals.

Sessió 5 (16 de desembre)

Fase 7 Prioritzar. Prioritzar i seleccionar propostes d’innovació validades aplicant metodologies de ponderació segons Impacte, disrupció, costos, retorn, creació del projecte mapping. Eines Kano Model, MoSoCoW framework.

Fase 7  Roadmap. Creació del full de ruta, alineació d’objectius amb tots els membres involucrats, creació d’eines de seguiment del projecte i aplicació de desenvolupament de projectes iteratius. Eines Project mapping, Roadmap, Kanban, Scrum.

Impartit per:

 

Experts, Miquel A. Mora i Pep Martínex

Calendari

Divendres 4 de novembre de 9 a 10h al Centre Àgora, Presentació de la proposta amb un TAST D’INNOVACIÓ EFECTIVA. Coneixeràs algunes eines per resoldre els reptes (problemes) del teu negoci d’una manera molt pràctica i participativa.

Sessions formatives presencials: els divendres 11, 18 i 25 de novembre i 2 i 16 de desembre de 9 a 14h al Centre Àgora de Vilafranca.

Més informació 


Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa