Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dimarts21setembre '21

Decàleg de bones pràctiques per sobreviure els primers anys de vida de l'empresa

Dates i lloc: 

21 i 23 de setembre de 2021 de 9.30 a 13.30h ( Total 8 hores), en presencial.

Centre Àgora, Pl. Àgora, num 1 de Vilafranca del Penedès ( Polígon Domenys II)

Horari: 

De 9.30 a 13.30h

Organització i contacte: 

Servei de promoció econòmica.

Tel 938171169

promocioeconomica@vilafranca.cat

inscripció

Vols conèixer les claus d'èxit de la consolidació d'empreses?

 

10 Bones pràctiques amb exemples concrets, basades en un estudi realitzat a 30 empreses amb l'objectiu d'xplicar i transmetre les claus de l'èxit que han fet que la supervivència d'aquestes empreses sigui continuada i mantinguda en més de 5 anys

Adreçat a persones emprenedores que tinguin un projecte empresarial i a petites empreses, persones autònomes i professionals de qualsevol sector.

Activitat formativa 100% subvencionada

Continguts i objectius de cada sessió

Sessió 1:

Objectiu: En la primera sessió explicarem cinc de les deu bones pràctiques amb exemples concrets, basades en el perfil de la persona emprenedora i la seva orientació al mercat.
 

Continguts:

  • Crear per oportunitat de negoci: Crear l’empresa perquè es detecta una oportunitat de negoci, no com una opció per deixar d’estar en situació d’atur.
  • Lideratge i emprenedoria: Ser molt proactiu/va. Ser el  motor de l’empresa, ser-ne el/la responsable de totes les decisions que es prenen, tant  les positives com les negatives.
  • Esforç, treball i constància: La dedicació al negoci és constant i completa; es manté el ritme en tot moment i amb visió a mig i llarg termini, amb paciència.
  • Orientació al mercat: Tenir experiència en el sector d’activitat de l’empresa, tenir ofici i conèixer el producte o servei, i estar orientat al mercat. Conèixer la competència.
  • Capacitat comercial: Capacitat de sortit a vendre el producte o servei en qualsevol moment o circumstància.

Sessió 2:

Objectiu: En la segona sessió explicarem les altres cinc hores pràctiques que ens permetran analitzar l’empresa o idea empresarial des d’un punt de vista quantitatiu.

Continguts:

  • Inversió inicial i fons de maniobra: Per iniciar el negoci, fa falta iniciar les activitats amb una inversió inicial mesurada, i per continuar i consolidar-se, fa falta disposar de finançament  que no impliqui una càrrega gaire elevada.
  • Control de la gestió.
  • Obtenció de beneficis: Tenir beneficis del negoci suposa generar i guanyar diners, amb transparència i integritat. Conèixer els números, el marge i la tresoreria. Disposar d’un sou mínim cada mes per als socis i sòcies treballadores.
  • Innovar: Estar obert a fer canvis en la forma de fer les coses, en l’organització de l’empresa, en els productes i serveis que es comercialitzen, en l’atenció als clients. Explorar i introduir noves tecnologies, obrir nous mercats.
  • Col·laborar per créixer i consolidar-se. Unir esforços, coneixements i recursos per mantenir-se i créixer.

 

Acció formativ impartida per Eulàlia Balañà, docent i consultora en creació i consolidació d'empreses http://ebcce.com/

Més informació

Inscripció

 

 

 


Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa