Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Programes de millora de la competitivitat i la innovació

Incrementar la competitivitat empresarial significa millorar la capacitat que té l'empresa de fer les coses més bé que la seva competència ja sigui en termes de producte, de producció, de comercialització, de costos, de qualitat, etc. de manera que al final suposi una avantatge a l'hora de fer el negoci més rentable.

Per la seva banda, en la innovació ciutadana, el focus són les persones, el seu coneixement i la seva capacitat creativa. En els projectes d’innovació partim d’uns reptes que es concreten en una missió amb un horitzó que finalment desemboca en projectes més immediats. Fer-ho possible requereix d’espais de reflexió i de prospecció.

Des del servei de Promoció Econòmica fomentem aquesta competitivitat i la innovació a través de la formació i l’impuls i recolzament de nous projectes, alhora que creem aquests espais perquè persones, empreses, entitats i institucions trobin respostes a les necessitats actuals des de la mirada glocal, és a dir, connectant les necessitats locals amb reptes globals.

Vilafranca Impuls Empresarial^

Des del Servei de Promoció Econòmica considerem que és necessari posar en marxa tots els mecanismes per a la reactivació econòmica de la comarca i dotar a les empreses i persones emprenedores de tots els recursos que els puguin ser d’utilitat per poder donar resposta a aquesta situació i afavorir la recuperació de la activitat econòmica. Amb aquest horitzó arrenca Vilafranca Impuls Empresarial, una iniciativa orientada a la reactivació econòmica, per pal·liar els efectes de la pandèmia en l’economia i el teixit empresarial de l’Alt Penedès.

Informa-te'n

Treball, Talent i Tecnologia^

 

 

 

 

 

 

L’objectiu del programa Treball, Talent i Tecnologia és promoure el Treball digne, la millora competencial del Talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la Tecnologia. Impulsa la tecnologia i l’acompanyament a la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari.

TTT és un programa de la Diputació de Barcelona que forma part d’un Pla Integral de promoció de l’ocupació i de reactivació econòmica per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19.

A l’Alt Penedès el projecte s’està realitzant de forma mancomunada pels vint-i-set ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès com a ens gestor. Es treballarà totes les baules de la cadena de valor de l’alimentació i begudes als 27 municipis, per fomentar un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu i igualitari mitjançant l’impuls de la tecnologia i l’acompanyament a la transició digital de les persones i empreses de tota la comarca.

Informa-te'n

Diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació i les begudes

Programa TTT està alineat amb els següents ODS:

Penedès Circular^

 Potenciem l'Economia Circular al Penedès

Assessorament i orientació per a empreses per ser més sostenibles i circulars

Kit Digital: subvenció per a la digitalització de les empreses^

El Kit Digital té com a objectiu subvencionar la implantació de solucions digitals amb la finalitat de millorar la competitivitat de les empreses.

La primera convocatòria del Programa s’inicia el dia 15 de març pel primer segment, empreses d’entre 10 i 50 treballadors i podeu sol.licitar-ho fins el 15 de setembre, la segona convocatòria serà pel segment d’entre 3 i 9, i una tercera pel segment de menys de 3 empleats.

Tot seguit trobareu la convocatòria que impulsa el govern espanyol. 

Preguntes freqüents sobre la convocatòria.

Accelera el Creixement^

Accelera el Creixement és un programa anual promogut per la Diputació de Barcelona i PIMEC, on el Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca participa com agent de referència del programa per a les empreses del territori interessades en participar.

L'objectiu d'aquest projecte és ajudar a les empreses participants a impulsar el seu creixement mitjançant l’elaboració d’un pla de creixement operatiu i un assessorament personalitzat per part de consultors d’alt nivell en elements cabdals de la competitivitat empresarial, com són la innovació, l'estratègia empresarial, la transformació digital, la internacionalització, l'equip directiu i la comercialització i el marketing.

El projecte està adreçat a pimes amb 3 treballadors o més, que tinguin 5 o més anys de vida, que tinguin la matriu o centre de decisió a la província de Barcelona i  voluntat d'invertir en el seu creixement.

Les empreses interessades han passar per un procés de selecció per figurar entre les 50 seleccionades que participen en el programa anualment. En les set edicions anteriors del programa han participat amb èxit un total de vint empreses penedesenques que han crescut en facturació, volum d’exportacions o plantilla entre d’altres.

Ja són més de 450 empreses les que han participat en les darreres edicions d'aquest programa i més d'una trentena són penedesenques. Si voleu saber més sobre el Programa Accelera el Creixment podeu accedir al següent vídeo, i si voleu conèixer algunes de les experiències de les empreses participants les podreu trobar al web del programa.

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa