Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Hackatons

El servei de Promoció Econòmica organitza hackatons per trobar idees i solucions en el menor temps possible als reptes que es plantegin. 

Una hackató és un esdeveniment únic, vibrant, creatiu i d’aprenentatge on moltes persones de perfils diversos, amb la conducció d'experts en innovació oberta, treballen sobre reptes per equips i generen solucions originals i tangibles. Per tant, el procés està enfocat a la generació col·laborativa de solucions amb impacte.

Quins són els objectius de la hackató?^

Una hackató és una tècnica d’innovació oberta que té per objectiu obtenir idees, solucions i fins i tot un prototip que contribueixi a promoure l’activitat econòmica del sector que llança el repte.

 

 

 

Amb la hackató aconseguim:

  • Teixir sinergies amb la comunitat en un espai de treball col·laboratiu i amb perfils heterogenis.
  • Generar solucions que tinguin impacte i vocació transformadora.
  • Estendre una nova forma de resoldre reptes entorn la sostenibilitat i de treballar de forma col·laborativa.
  • Trobar solucions que responguin a les necessitats que ens trobem per fer front al canvi climàtic com ara ser més eficients en l’ús de l’energia.

Qui pot participar-hi?^

Són benvingudes totes les persones que tingui interès i motivació per aportar i desenvolupar idees.

Allò més important per participar en una hackató és:

  • Ser participants, no visitants: ser co-creadors i per tant, correponsables de les solucions.
  • Ser oberts: compartim coneixement, experiències, recursos, idees i fins i tot eines. Es tracta d’aprendre, fer xarxa i cercar l’impacte social i ambiental. Totes les solucions i feina desenvolupada es compartiran en obert, sense excepció.
  • Ser agosarats: fem una hackató per generar noves solucions, no per replicar les que ja existeixen (tant si funcionen com si no). És un procés creatiu, d’exploració, de risc i valentia. Però també de sentit comú, coherència i compromís.

Participa i guanya interessants premis!

Xat Atenció a l'empresa