Ajuntament de Vilafranca del Penedès

E-Connect!

Iniciativa que neix per introduir a l'alumnat al món de l'emprenedoria mitjançant uns reptes reals proposats per empreses de l'entorn.

Aquest projecte incentiva que l'alumnat creï i desenvolupi solucions emprenedores, innovadores i creatives segons els reptes proposats per les empreses. Per fer-ho se'ls ofereix formació de com desenvolupar una idea de negoci i explicar-la de forma breu i clara amb el model elevator pitch. 

El servei de Promoció Econòmica i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès coordinen aquesta inicitiva amb l’Institut l’Eugeni d’Ors des del curs 2019-2020 i enguany se celebra la tercera edició.

És un programa obert a tots els centres educatius i està destinat a l'alumnat que cursa cicles formatius i batxillerat. Trobareu més informació aquí. 

Empreses participants:

1a edició (2019-2020)

  • Torres
  • Actua SCCL
  • XTA, Xarxa de Telecomunicacions Alternatives

2a edició (2020-2021)

  • Ondunova
  • Entrem, grup cooperatiu
  • Servei de Comerç, ajuntament de Vilafranca.

3a edició (2021-2022) Programa

Reportatge pel programa Veu Pròpia, de RTVVilafranca (05/04/2022)

https://www.rtvvilafranca.cat/programa/veu-propia/f/203450-202214

Centres participants (2021-2022)

          

Amb la col·laboració de:

        

Les fases del programa són les següents:

Jornada de presentació de les empreses i els seus reptes^

Tant els reptes com les solucions han de complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Els reptes els ofereixen les empreses en base a necessitats que hagin pogut detectar i que vulguin resoldre amb la participació i les idees de l'alumnat. 

Durant aquesta jornada s'organitzen dinàmiques per crear els grups de tres perosnes, que treballaran el repte. Cada grup escollirà en aquest moment el repte que els interessa desenvolupar. 

 

 

 

Imatge de la jornada de presentació dels reptes de la primera edició (9 de març de 2020)

Formació, desenvolupament de les idees i suport als grups^

S'imparteix a l'alumnat una formació sobre com desenvolupar la idea i model de negoci a partir de la metodologia CANVAS i posteriorment, quan ja tenen les idees desenvolupades, reben un assessorament en com presentar les idees de forma creativa i que captivi al seu destinatari, l'empresa.

Els "coaches"

Cada centre destinarà un professor/a responsable de fer el seguiment dels grups i ajudar-los a desenvolupar correctament les seves idees. 

Imatge de la formació en elevator pitch de la primera edició

Prototipatge

Amb l'objectiu d'oferir eines per explicar els seus projectes i fer-los visuals, viables i tangibles, s'ofereix una formació en prototipatge. 

     

Sessió de prototipatge amb Enriques Conches de Punk Design.

Presentació de les solucions^

Les millors solucions passen a la final i es presenten en format breu (elevator pitch) davant d'un jurat format per diferents col.laboradors i les empreses participants.

La presentació dels projectes de la tercera edició (2022) s'ha dut a terme en el marc de les Fires de Maig a l'Auditori de Vilafranca amb la participació de l'alumnat de l'Eugeni d'Ors i l'Arsenal. El jurat de l'edició 2022 ha estat format per les 3 empreses participants en els reptes (Gestinet, el grup Freixenet i INNOVI), un representant de la UPC de Vilanova, Sergi Menargues, un representant de la FEGP, Santi Sánchez i Enrique Conches, cofundador de Punk Design, empresa nascuda al Penedès que ajuda a organitzacions a resoldre problemes estratègics a través de la creativitat i la innovació. Tots ells van participar engrescats i fascinats per la qualitat dels projectes i les presentacions que va fer l’alumnat dels dos centres. Els equips guanyadors es van valorar per les seves solucions creatives, innovadores, escalables i ben plantejades.  

             

Imatges del lliurament de la jornada de presentació de solucions i lliurament de premis (3a edició, 13/05/2022)

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa