Ajuntament de Vilafranca del Penedès

E-Connect! Fomentem l'emprenedoria i la innovació empresarial

Programa per promoure l’emprenedoria, la creativitat i el treball en equip de l'alumnat de cicles i batxillerat per desenvolupar idees innovadores en resposta a reptes reals d’empreses

Aquest projecte incentiva que l'alumnat creï i desenvolupi solucions innovadores i creatives segons els reptes proposats per les empreses. Per fer-ho se'ls ofereix formació de com desenvolupar una idea de negoci i explicar-la de forma breu i clara amb el model elevator pitch. 

El servei de Promoció Econòmica i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès coordinen aquesta iniciativa amb l’Institut l’Eugeni d’Ors des del curs 2019-2020 i enguany se celebra la quarta edició.

És un programa obert a tots els centres educatius i està destinat a l'alumnat que cursa cicles formatius i batxillerat. Trobareu més informació aquí. 

Empreses participants:

1a edició (2019-2020)

  • Torres
  • Actua SCCL
  • XTA, Xarxa de Telecomunicacions Alternatives

2a edició (2020-2021)

  • Ondunova
  • Entrem, grup cooperatiu
  • Servei de Comerç, ajuntament de Vilafranca.

3a edició (2021-2022) Programa

Reportatge pel programa Veu Pròpia, de RTVVilafranca (05/04/2022)

https://www.rtvvilafranca.cat/programa/veu-propia/f/203450-202214

Centres participants (2021-2022)

          

Amb la col·laboració de:

        

Les fases del programa són les següents:

Jornada de presentació de les empreses i els seus reptes^

Tant els reptes com les solucions han de complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Cada curs es presenten 3 reptes de 3 empreses. Els reptes que plantegen les empreses són en base a les seves necessitats i que vulguin resoldre amb la participació i la creativitat de l'alumnat. 

Es creen equips de 3-4 alumnes i cada equips escull aquell repte que més li interessa treballar. 

Dossier per a les empreses (IV edició, curs 2022-2023)

 

 

Imatge de la jornada de presentació dels reptes de la primera edició (9 de març de 2020)

Formació, desenvolupament de les idees i suport als equips^

Formació a l'equip docent i a l'alumnat en la metodologia Design Thinking

El professorat que acompanyarà l'alumnat en aquest programa, rep una formació en la metodologia Design Thinking

A continuació, l'alumnat també rep una formació en aquesta metodologia per anar ideant i desenvolupant una solució  al repte presentat per les empreses i assessorament en com presentar les idees de forma ràpida, creativa i que captivi al seu destinatari, l'empresa.

 

Els "coaches"

Un grup de docents de cada centre fa el seguiment dels equips per ajudar-los a desenvolupar correctament les seves idees. 

Imatge de la formació en elevator pitch de la primera edició

Prototipatge

Amb l'objectiu d'oferir eines per explicar els seus projectes i fer-los visuals, viables i tangibles, s'ofereix una formació en prototipatge. 

     

Sessió de prototipatge amb Enriques Conches de Punk Design.

Presentació de les solucions^

Les millors solucions passen a la final i es presenten en format breu (elevator pitch) davant d'un jurat format per diferents col.laboradors i les empreses participants.

La presentació dels projectes de la tercera edició (2022) s'ha dut a terme en el marc de les Fires de Maig a l'Auditori de Vilafranca amb la participació de l'alumnat de l'Eugeni d'Ors i l'Arsenal. El jurat de l'edició 2022 ha estat format per les 3 empreses participants en els reptes (Gestinet, el grup Freixenet i INNOVI), un representant de la UPC de Vilanova, Sergi Menargues, un representant de la FEGP, Santi Sánchez i Enrique Conches, cofundador de Punk Design, empresa nascuda al Penedès que ajuda a organitzacions a resoldre problemes estratègics a través de la creativitat i la innovació. Tots ells van participar engrescats i fascinats per la qualitat dels projectes i les presentacions que va fer l’alumnat dels dos centres. Els equips guanyadors es van valorar per les seves solucions creatives, innovadores, escalables i ben plantejades.  

             

Imatges del lliurament de la jornada de presentació de solucions i lliurament de premis (3a edició, 13/05/2022)

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa