Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Programes de millora de la competitivitat

Incrementar la competitivitat empresarial significa millorar la capacitat que té l'empresa de fer les coses més bé que la seva competència ja sigui en termes de producte, de producció, de comercialització, de costos, de qualitat, etc. de manera que al final suposi una avantatge a l'hora de fer el negoci més rentable.

L'Ajuntament de Vilafranca a través del servei de Promoció Econòmica desenvolupa anualment diferents programes, sovint amb la col·laboració d'altres entitats, que busquen contribuir a la millora de la competitivitat de les empreses del territori. 

Accelera el Creixement^

Accelera el Creixement és un programa anual promogut per la Diputació de Barcelona i PIMEC, on el Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca participa com agent de referència del programa per a les empreses del territori interessades en participar.

L'objectiu d'aquest projecte és ajudar a les empreses participants a impulsar el seu creixement mitjançant l’elaboració d’un pla de creixement operatiu i un assessorament personalitzat per part de consultors d’alt nivell en elements cabdals de la competitivitat empresarial, com són la innovació, l'estratègia empresarial, la transformació digital, la internacionalització, l'equip directiu i la comercialització i el marketing.

El projecte està adreçat a pimes amb 3 treballadors o més, que tinguin 5 o més anys de vida, que tinguin la matriu o centre de decisió a la província de Barcelona i  voluntat d'invertir en el seu creixement.

Les empreses interessades han passar per un procés de selecció per figurar entre les 50 seleccionades que participen en el programa anualment. En les set edicions anteriors del programa han participat amb èxit un total de vint empreses penedesenques que han crescut en facturació, volum d’exportacions o plantilla entre d’altres.

Ja són més de 450 empreses les que han participat en les darreres edicions d'aquest programa i més d'una trentena són penedesenques. Si voleu saber més sobre el Programa Accelera el Creixment podeu accedir al següent vídeo, i si voleu conèixer algunes de les experiències de les empreses participants les podreu trobar al web del programa.

Vilafranca Impuls Empresarial^

Donades les circumstàncies que estem vivint degut a la pandèmia pel COVID-19, des del Servei de Promoció Econòmica considerem que és necessari posar en marxa tots els mecanismes per a la reactivació econòmica de la comarca i dotar a les empreses i persones emprenedores de tots els recursos que els puguin ser d’utilitat per poder donar resposta a aquesta situació i afavorir la recuperació de la activitat econòmica. Amb aquest horitzó arrenca Vilafranca Impuls Empresarial, una iniciativa orientada a la reactivació econòmica, per pal·liar els efectes de la pandèmia en l’economia i el teixit empresarial de l’Alt Penedès.

Informa-te'n

Documentació del Programa Accelera el Creixement

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa