Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

El consum responsable a Vilafranca

El consum responsable és una proposta que anima a les persones, a prendre consciència dels efectes de les nostres pràctiques de consum. Ens convida a incorporar, de mica en mica, nous hàbits que tinguin efectes positius tant en la nostra salut i qualitat de vida com en l’economia local, la societat i el medi ambient.

 És l’alternativa al model de consum tradicional proposada des de la cultura de la sostenibilitat. Es basa en els seus mateixos principis: satisfer les nostres necessitats amb el menor impacte negatiu pel medi ambient i donant lloc a sinergies positives o valor afegit per la societat (equitat, justícia social, solidaritat i respecte als drets humans).

Claus per a un consum responsable:

Consumeix menys
- Evita consums innecessaris, replanteja’t  les necessitats.
- Fes un bon manteniment de les teves coses i repara allò que  s’espatlli  o es faci malbé.

Consumeix sense comprar
- Cal buscar alternatives que minimitzin l’explotació dels recursos naturals, com  el consum col·laboratiu, els intercanvis,  la compra de segona mà.
                - Utilitzar bens públics, demanar en préstec o llogar.
                - Reparar, reutilitzar.
                - Aprofitar materials de rebuig.

Compra amb criteri
- Consumeix productes  de baix impacte ambiental.
- Sempre és millor consumir productes de proximitat, ecològics, naturals o reciclats.
                - Tria comerç just, empreses d’inserció social i economia local.

 

Des de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès volem contribuir al foment del Consum Responsable a través de l'Eduació per al Consum. Per aquest motiu, des del Servei Municipal de Consum pretenem ajudar a formar consumidors més conscients i responsables de les repercussions socials i mediambientals que tenen els seus actes.