Ajuntament de Vilafranca del Penedès

E-Connect!

Iniciativa que neix per introduir a l'alumnat al món de l'emprenedoria mitjançant uns reptes reals proposats per empreses de l'entorn.

Aquest projecte incentiva que l'alumnat creï i desenvolupi solucions emprenedores, innovadores i creatives segons els reptes proposats per les empreses. Per fer-ho se'ls ofereix formació de com desenvolupar una idea de negoci i explicar-la de forma breu i clara amb el model elevator pitch. 

El servei de Promoció Econòmica i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès coordinen aquesta inicitiva amb l’Institut l’Eugeni d’Ors des del curs 2019-2020 i enguany s'ha celebrat la segona edició.

És un programa obert a tots els centres educatius i està destinat a l'alumnat que cursa cicles formatius i batxillerat. Trobareu més informació aquí. 

Empreses participants:

1a edició (2019-2020)

  • Torres
  • Actua SCCL
  • XTA, Xarxa de Telecomunicacions Alternatives

2a edició (2020-2021)

  • Ondunova
  • Entrem, grup cooperatiu
  • Servei de Comerç, ajuntament de Vilafranca.

Les fases del programa són les següents:

Jornada de presentació de les empreses i els seus reptes^

Tant els reptes com les solucions han de complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Els reptes els ofereixen les empreses en base a necessitats que hagin pogut detectar i que vulguin resoldre amb la participació i les idees de l'alumnat. 

Durant aquesta jornada s'organitzen dinàmiques per crear els grups de tres perosnes, que treballaran el repte. Cada grup escollirà en aquest moment el repte que els interessa desenvolupar. 

 

 

 

Imatge de la jornada de presentació dels reptes de la primera edició (9 de març de 2020)

Formació, desenvolupament de les idees i suport als grups^

S'imparteix a l'alumnat una formació sobre com desenvolupar la idea i model de negoci a partir de la metodologia SCOPE i posteriorment, quan ja tenen les idees desenvolupades, reben un assessorament en com presentar les idees de forma creativa i que captivi al seu destinatari, l'empresa.

Els "coaches"

Cada centre destinarà un professor/a responsable de fer el seguiment dels grups i ajudar-los a desenvolupar correctament les seves idees. 

 

 

Imatge de la formació en elevator pitch de la primera edició

Presentació de les solucions^

Totes les propostes passen a les semifinals on 6 seran escollides, dues solucions per repte. 

Aquestes solucions es presentaran a la jornada final amb la participació de les empreses qui podran intervenir, preguntar i valorar cadascuna de les solucions aportades. 

El jurat format per les empreses, la FEGP i Promoció Eocnòmica, delibera en aquesta  jornada sobre les solucions aportades i fa el reconeixement i lliurament de premis a al grup que hagi aportat les més creatives, innovadores, escalables i ben plantejades.  

 

 

 

 

 

 

Imatges del lliurament de la jornada de presentació de solucions i lliurament de premis (edició 19-20 i edició 20-21)

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa