Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Desenvolupa't

Desenvolupa't és un cicle de conferències per al desenvolupament empresarial i professional, organitzat pel Servei de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Amb la participació de destacats ponents procedents de diversos àmbits, les conferències tenen com a objectiu principal proporcionar optimisme i il.lusió als professionals, empresaris i persones emprenedores enfront de la situació economica de cada moment.  Desenvolupa't aspira a dotar les persones assistents d'idees, eines i motivació per descobrir noves vies de desenvolupament i innovació. 


La conferència d'enguany tractarà les Eines de la Intel.ligència Artificial (IA) per al dia a dia del negoci, a càrrec d'Ignasi Clos. Tindrà lloc dijous 14 de desembre al Centre Àgora, de 9.30 a 11h.

Més informació i inscripcions aquí.

Resum de la sessió:

La ponència impartida per l'Ignasi Clos al Centre Àgora va servir per explicar les utilitats i eines de la intel·ligència artificial per als negocis. Amb una assistència de 40 persones, el ponent va explorar de manera detallada com la IA pot ser una aliada clau en el desenvolupament de campanyes comercials, des de la seva concepció fins al seu final.

Va destacar que hi ha una àmplia gamma d'aplicacions disponibles, des de les versions gratuïtes fins a les de pagament, oferint diverses opcions adaptades a les necessitats i pressupostos de diferents empreses. El ponent també va posar èmfasi en les múltiples possibilitats que la intel·ligència artificial ofereix com a eina d'ajuda i facilitadora en les empreses. Va il·lustrar com la IA pot agilitzar tasques, analitzar dades i proporcionar retorns per poder prendre decisions de manera més ràpida. 

Els assistents van sortir marxar motivats per continuar treballant i explorant les oportunitats que la IA ofereix en el seu àmbit professional. La ponència va proporcionar una visió clara i comprensible de com la intel·ligència artificial pot ser una aliada estratègica per millorar i impulsar els negocis.

 

 

D'on venim

El Cicle de conferències es va posar en marxa l'any 2012 amb Emilio Duró com a primer ponent mediàtic. En un Auditori municipal ple, va compartir la seva visió sobre  La gestió de la il.lusió i l'optimisme en temps de canvis. Al llarg de l'any, tres ponents destacats van abordar temes rellevants; així, en Pau Garcia-Milà jove emprenedor i locutor de ràdio, va oferir la seva perspectiva amb Tot està per fer, en José Luís Izquierdo, conegut com el Mago More, va parlar sobre  El poder positiu del canvi i, en Jürgen Wagner, expert enòleg, va presentar la seva ponència "L'esperit d'un poble. Del vi a doll a ser un referent mundial en l'elaboració de vins Kosher".

L'any 2013 el Cicle va compatar amb la participació de l'expert en vins, en José Peñin,  que va abordar el tema "Territoris vitivinícoles: altres oportunitats de negoci entorn del vi".  I l'exfutbolista, en Xesco Espar va compartir la seva visió sobre "Jugar amb el cor, l'excel´lencia no és suficient" contribuïnt a la diversitat de temes i perspectives. 

L'any segúent, la psicòlòga experta en coaching i PNL Anna FLores, va parlar sobre "Les emocions en el procés de venda", en Victor Küppers va explicar com han de ser les "Tècniques de venda efectives en entorns competitius" i en Franc Ponti expert en metodologies d'innovació a les empreses, va posar fil a "Innovant amb Design Thinking. Un mètode de pensament creatiu orientat a la cerca de solucions a l'empresa".

L'any 2015 el cicle va comptar amb amb l'expert mediàtic, en Xavier Sala i Martín que va fer una ponència molt motivadora esplicant "Com capgirar una empresa, una marca o un negoci 180 graus amb èxit". I en Xavier Verdaguer, referent en el món de l'emprenedoria, va parlar de la " Innovació disruptiva, un tren que no pots perdre".

L'any 2016 l'experta en vendes Mònica Mendoza va orientar la seva conferència parlant del "Perfil del consumidor actual i les tècniques motivacionals per assolir amb èxit l'objectiu de vendes". I els germans Torres, en Xavier i el Sergi, cuiners d'èxit ens van parlar de  "Creativitat, comunicació i confiança, les claus de l'èxit empresarial".

L'any 2017 l'Alfred Picó Sentelles, llicenciat en ciències de la informació ens va parlar de com millorar la comunicació. El títol de la conferència era " Tu també pots ser un bon comunicador".

L'any 2018 es van dur a terme dues conferències. Una amb en Dani Casanovas, expert en xarxes socials va impartir la ponència " Les 7 coses que no sabies que pots fer a Internet per la teva empresa". I , el Jordi Angusto Zambrano com economista i exprofessor de teoria econòmica a l'UAB ens va parlar de " Prosperitat local en un món global".

L'any 2019, l'Alex López, formador en xarxes socials i digital sellins per IESE ens va introduir en el "Social selling i mercat digital, claus per incrementar les vendes".

El reconegut aventurer i emprenedor Albert Bosch l'any 2020 va abordar " Els reptes del lideratge actual".I l'any 2021, l'Alfons Cornellà, expert en innovació ens va explicar com innovar en el dia a dia i saber les respostes a les preguntes fonamentals sobre innovació: per què innovar, en què consisteix, com es fa, quan, qui, on, quant en la seva ponència " Innovar en el dia a dia".

Xat Atenció a l'empresa