Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Programa Business Lab Vilafranca

Resum de la 4ta edició del programa.

El programa es va iniciar el 14 de febrer i va finalitzar el 30 de juny.Les primeres sessions es van fer en format presencial però la crisi sanitària va provocar canvis en el format. El mes d'abril es van retomar les sessions en format on line i tant les sessions formatives com el coaching i l'assessorament empresarial es va fer on line utilitzant la plataforma de l'empresa consultora que va impartir totes les activitats. Van començar 14 participants i el van acabar 9. Els nou que van finalitzar tenen els seus projectes ben encaminats de cara a iniciar l'activitat empresarial. Les valoracions dels participants de tots els tallers i sessions individuals es troben al voltant del digit 8 sobre 10. De cara a una propera edició es volen incorporar millores com és, incidir de manera més exhaustiva en el treball del model de negoci orientant-lo al màxim a la cerca de la seva viabilitat en el mercat. També, oferir una sessió-tertúlia d'experiències empresarials viscudes per altres partipants i treballar molt més la part pràctica per complementar millor els coneixements adquirits.

 

 

 

El BUSINESS LAB VILAFRANCA iniciarà properament la seva quarta edició.

El servei de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès posa en marxa la quarta edició del programa Business Lab Vilafranca que ofereix formació, assessorament empresarial  i coaching a persones emprenedores que vulguin impulsar la seva idea de negoci.

Donar suport, formar, acompanyar, aprendre, relacionar-se, comunicar, vendre, negoci, estratègia, competència, habilitats, validar, actituds, lideratge, organització... són conceptes que acompanyaran els participants al llarg del programa, per preparar-los per liderar el seu projecte i construir un model de negoci viable.

El programa es desenvoluparà al llarg de quatre mesos i s'estructura en tres fases.

Fase 1. Model de negoci, amb l’objectiu d’arrodonir i construir el model de negoci orientant-lo al mercat potencial. 30 hores de formació, en les que es treballaran les tendències de mercat, es dissenyarà el negoci amb el model Canvas i amb Design thinking, i es definirà el client i les seves necessitats. Es prepararà la presentació de la idea de negoci que després s’haurà de defensar davant d’un jurat, que decidirà quines idees estan més preparades per passar a les dues fases següents.

Fase 2Habilitats emprenedores. Desenvolupament de les competències personals per enfortir els promotors del negoci. 20 hores de formació en lideratge, negociació de conflictes i comunicació, més 16 hores de coaching empresarial.

Fase 3Competències empresarials,  capacitar els participants en les àrees de gestió empresarial: màrqueting, finances i comercial i vendes.  En aquesta fase s'impartiran 20 hores de formació i 10 hores individuals d’assessorament empresarial.

Al llarg del programa els dinamitzadors treballaran amb diferents eines i metodologies com el Canvas, Learning by doing, Role playing, Design Thinking. Totes aquestes eines metodològiques s’usaran en funció del contingut a treballar i del perfil dels promotors i de les idees de negoci. La innovació i la creativitat com aprenentatges bàsics de qualsevol projecte empresarial estaran presents en tots els exercicis i dinàmiques amb els participants.

Els projectes que no passen a les fases següents, se’ls oferirà la possibilitat de continuar treballant la seva idea amb l’acompanyament i orientació dels tècnics de creació d’empresa del Centre Àgora. També, en aquesta edició, s’incorporarà un paquet de pastilles de competències empresarials per adquirir coneixements de rabiosa actualitat que complementen els continguts de les 3 fases. Seran càpsules formatives de durada curta sobre xarxes socials i canals digitals, construir i fer marca (branding), aprendre a explicar històries amb emoció (storytelling), i escriure des de la persuasió per despertar interès en el client (copywriting).