Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Crida per trobar solucions innovadores

En el marc de l'Ecosistema d'Innovació Sostenible i Saludable fem una crida per trobar solucions innovadores als tres reptes que plantegem a continuació. Busquem idees disruptives pel desenvolupament de projectes innovadors en el sector agrícola i agroalimentari que donin resposta als tres reptes plantejats.

Aquest 2019 s’escolliran 3 solucions guanyadores, una per repte. Els premis consistiran en:

  • Dotació econòmica de 1000€ per cada una de les 3 solucions guanyadores.
  • Suport tècnic material i logístic per a la posada en marxa de la solució, el seu prototipatge i prova per un valor de 5000€.

BASES REGULADORES DELS PREMIS A LES SOLUCIONS INNOVADORES DE L’ECOSISTEMA D’INNOVACIÓ DEL PENEDÈS

Repte 1: Com minimitzar i optimitzar l'ús de l'aigua al Penedès?^

L’objectiu és generar solucions que ens ajudin a reduir o fer més eficient el consum de l’aigua. El repte "Minimitzar i optimitzar l'ús de l'aigua al Penedès" és una crida a compartir idees de noves pràctiques, eines o estratègies que permetin reduir, minimitzar i optimitzar l'ús d'aigua en el sector agrícola i de transformació de productes per ser cada vegada més sostenibles.

- Com presentar solucions a aquest repte? Informació i idees inspiradores
- Apunta't al repte!

Repte 2: Com podem contribuir a la mitigació i a l'adaptació al canvi climàtic?^

L’objectiu és generar estratègies que ens permetin adaptar-nos al canvi climàtic. Amb aquest repte apostem per seguir treballant per assolir la sostenibilitat ambiental i la implementació de sistemes basats en l’economia circular, concepte que es basa en l’aprofitament i la posada en valor de tot el que es genera en un procés de producció (residus i/o subproductes com a recursos).

- Com presentar les solucions a aquest repte? Informació i idees inspiradores
- Apunta't al repte!

Repte 3: Com podem produir i consumir productes més saludables?^

L’objectiu és generar solucions que ens ajudin a prendre consciència de la importància de produir aliments amb el mínim de residus possibles i consumir productes de proximitat, generant el mínim impacte en el seu consum.

Com presentar solucions a aquest repte? Informació i idees inspiradores. 
- Apunta't al repte!