Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Ajut extraordinari per a persones treballadores afectades per un ERTO derivat de la COVID-19

03 de juny de 2022

S'aproven les bases reguladores per a la concessió de l'ajut extraordinari adreçat a persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació com a conseqüència de la crisi derivada de la COVID-19, i també a persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària.

Aquest ajut extraordinari consisteix en una prestació econòmica de pagament únic i té la finalitat de complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones que es troben en situació de cobrament de la prestació per desocupació i la prestació extraordinària per a contractes fixos discontinus. 

Poden ser beneficiàries d'aquest ajut les persones físiques treballadores per compte d'altri, incloent-hi les persones amb contracte fix discontinu i les persones sòcies treballadores de societats laborals i de cooperatives de treball associades

La quantia per atorgar es determina en funció dels dies de suspensió del contracte o de la percepció de la prestació extraordinària, en el cas de les persones amb contracte fix discontinu; concretament, des del primer dia fins a un màxim de 245 dies (en el període de l'1 de juny de 2021 al 31 de gener de 2022). Segons els dies de suspensió, s'estableixen els dos trams següents:

a) Tram 1: d'1 dia a 90 dies de durada de la suspensió del contracte o de la percepció de la prestació extraordinària per a persones amb contracte fix discontinu.

b) Tram 2: de 91 a 245 dies de durada de la suspensió del contracte o de la percepció de la prestació extraordinària per a persones amb contracte fix discontinu.

Accés al tràmit

Més informació

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa