Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Aquest proper dissabte s’incorporaran la totalitat de les parades al Mercat de Vilafranca

26 de juny de 2020

El Mercat dels Dissabtes tindrà una nova disposició de parades fins que es pugui retornar a la normalitat.

En lesa darreres setmanes el Mercat dels Dissabtes de Vilafranca ha anat reincorporant  parades de manera progressiva i en tot moment d’acord a les indicacions de les autoritats sanitàries pel què fa a aforament, mesures de seguretat i nombre de parades.

A partir del proper dissabte, el mercat comptarà ja amb la totalitat de parades però amb una disposició diferent i ocupant noves ubicacions per tal de deixar més espai entre parades i d’evitar aglomeracions, però garantint la continuïtat comercial.

Per tant, a partir del proper dissabte 27 de juny, i fins que es mantinguin les mesures de distanciament social, la disposició del mercat mentre serà la següent:
-    Plaça de la Vila: alimentació (fruita, verdura, xurreria i fruits secs)
-    Plaça de Sant Joan: productors de la terra, xarcuteria, pesca salada i olives
-    Carrer de la Cort: alimentació i floristeries
-    Plaça de la Constitució: productors de la terra i altres alimentaris
-    Places del Vall del Castell, de l’Oli i de Jaume I: parades habituals no alimentàries 
-    Rambla de Sant Francesc: parades habituals de tots els sectors comercials (quotidià no alimentari, alimentació, planter i productors temporals)
-    Font dels Alls: aviram
-    Lateral de la rambla St. Francesc (davant escola Sant Josep): parades grans de fruita i verdura (ubicades habitualment a la plaça  de la Vila i Sant Joan)
-    Rambla de Nostra Senyora (calçada i zona de vianants): parades no alimentàries ubicades habitualment al C/ de la Cort, plaça de la Constitució i Vall del Castell.

Per tal de tornar a ubicar tot el mercat, ha calgut dur a terme mesures excepcionals, com ara ocupar el lateral de la rambla Sant Francesc i la rambla Nostra Senyora, que estaran tallades a la circulació. També ha estat necessari  eliminar fileres de parades, fer passadissos més amples i garantir una major separació entre parades. A la rambla Sant Francesc s’ha habilitat un sentit únic de circulació per als vianants, marcat amb fletxes direccionals, amb una entrada i sortida en ambdós extrems.

Amb aquestes mesures es vol guanyar amplitud, evitar aglomeracions,  i garantir el retorn de l’activitat comercial a les gairebé 200 parades del mercat.

El mercat continuarà comptant amb personal  acreditat de Protecció Civil i agents cívics que vetllarà pel compliment de les mesures de seguretat. Els/les visitants així com el personal de les parades, ha de continuar complint les mesures obligatòries, com l’ús de la mascareta i  la distància de seguretat.

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa