Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Arriba la final de l’E-Connect 2021

12 de maig de 2021

Tot i el format virtual, l’alumnat de Cicles Formatius de l’Eugeni d’Ors i l’Arsenal han treballat de valent per poder elaborar i desenvolupar les idees als tres reptes proposats per tres organitzacions de la comarca: ONDUNOVA, la cooperativa Entrem i el servei de Comerç de l’Ajuntament de Vilafranca. En aquesta segona edició també hi han col·laborat la Jove Cambra Internacional de Catalunya i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP).

El tret de sortida de l’E-Connect va ser el mes de març quan, alumnes i empreses, es van conèixer per proposar els reptes i començar a treballar en possibles solucions. A partir de llavors l’alumnat ha pogut participar en diverses formacions sobre com desenvolupar la seva idea de negoci i com presentar-la en format breu.

Finalment,  aquest dimarts 11 de maig, 7 equips han presentat unes idees de negoci creatives, innovadores i escalables i 3, un per repte, han estat mereixedors del reconeixement per part del jurat i de totes les persones participants.

Tal i com apuntava el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, durant l’obertura de l’acte, “aquest projecte connecta emprenedoria i teixit empresarial i permet aportar aquesta mirada més fresca, innovadora i creativa que els i les joves ens han d’aportar i que hem d’escoltar”. Per la seva banda, Dolors Arbós, directora de l’INS Eugeni d’Ors, centre que ha liderat un any més aquest projecte, comentava “aquesta iniciativa va més enllà d’un concurs ja que implica un aprenentatge de fons gràcies als valors que s’hi treballen: la cooperació, el treball en equip, la sostenibilitat...i que ofereix als joves un espai on buscar i crear noves oportunitats”.

El resultat del treball d’aquests mesos s’ha vist reflectit en la qualitat de les propostes plantejades. Una jornada que ens demostra, un cop més, la importància de seguir teixint aquests  vincles que de ben segur han generat noves oportunitats i experiències per uns i altres.

El Servei de Promoció Econòmica i el d’Educació, implicats en aquest projecte, segueixen treballant amb l’objectiu de crear ponts de col·laboració entre el teixit empresarial de la nostra comarca, els futurs emprenedors i emprenedores i els centres educatius com a nuclis amb els quals cal seguir fomentant el talent d’aquests joves.

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa