Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

E-connect! Promovem l’emprenedoria i la innovació en els cicles formatius de Vilafranca i connectem l’alumnat amb el teixit empresarial del Penedès

24 de febrer de 2021

Per segon any consecutiu l’Institut l’Eugeni d’Ors en col·laboració amb el servei de Promoció Econòmica , el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) organitza el concurs que premia idees emprenedores, innovadores i creatives de l’alumnat dels centres educatius de Batxillerat i Cicles Formatius de Vilafranca del Penedès.  Enguany a més de l’Eugeni d’Ors, també participarà a l’esdeveniment l’alumnat l’Escola Municipal d’Art Arsenal.

Aquesta proposta s’emmarca en un dels objectius pels quals està treballant la Taula de la FP basada en promocionar la formació professional i connectar l’alumnat amb les necessitats i els reptes reals del teixit empresarial alhora que adquireixen competències per desenvolupar projectes amb metodologies que els seran útils pel seu futur laboral.  

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els i les alumnes treballin per equips i pensin, ideïn, desenvolupin i exposin en públic les solucions a un dels tres reptes que cada any plantegen tres empreses del territori. Les empreses i entitats que enguany presentaran els reptes són el grup cooperatiu d’inserció laboral Entrem, l’empresa de cartró ondulat i embalatges ONDUNOVA dels Monjos i el servei de Comerç de l’Ajuntament de Vilafranca.

La jornada inaugural que donarà el tret de sortida del concurs serà el 9 de març on es presentaran les tres empreses i els reptes que proposen. Aquest mateix dia, els participants triaran quin repte volen solucionar i formaran equips de 3 persones que hauran de solucionar el repte de l’empresa seleccionada. Les idees seran desenvolupades gràcies a les formacions que rebran sobre com elaborar un model de negoci seguint la tècnica SCOPE amb Jordi Puigdellívol, creador d’aquesta eina, que els orientarà a definir una proposta de solució al repte plantejat.

Durant un mes els equips treballaran amb els seus mentors a cada centre i exposaran les seves propostes per passar a les semifinals, moment en què les solucions s’exposaran a la web del projecte (www.econnect.cat) perquè puguin ser votades.  Un cop superada aquesta fase, els i les finalistes rebran una formació en elevator pitch, és a dir, aprendran a exposar el seu model de negoci en un minut, se’ls oferiran eines per aprendre a parlar en públic, a ser sintètics i clars i sobretot, a captar l’atenció del seu client per poder vendre el seu producte o servei. Entre els grups finalistes, es decidiran els grups guanyadors que percebran un premi que atorga l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

El resultat del treball de l’any passat, tot i el confinament, va poder demostrar que la iniciativa  van ser un èxit,  tant pels aprenentatges i els competències adquirides com pels vincles que es van teixir i les experiències per uns i altres.

Més informació a: www.econnect.cat o bé al servei de Promoció Econòmica: 93 817 11 69 – promocioeconomica@vilafranca.cat

 

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa