Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

En marxa el programa d'Economia Circular al Penedès

25 de juny de 2020

L’Ajuntament de Vilafranca, la Mancomunitat de Municipis Penedès Garraf i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès donen el tret de sortida a aquesta iniciativa amb la que es vol donar un impuls a les empreses, i més ara en els temps que estem vivint on sostenibilitat i reactivació econòmica prenen més importància que mai. L’Economia Circular es pot dur a terme a través de diverses estratègies que busquen  millorar la rendibilitat econòmica de l’empresa a la vegada que s’apliquen models productius més sostenibles.

I és que l’Economia Circular fomenta un canvi de model productiu que prima l'aprofitament dels recursos existents i la reducció de les matèries primeres. Aquest sistema es converteix així en una alternativa a l'actual model d'extracció, producció, consum i eliminació, el model econòmic lineal.

Aquest projecte convida a les empreses a iniciar aquest procés de transformació cap a l’economia circular oferint eines per optimitzar i aprofitar els recursos o bé obtenir-los i aportant-los nou valor. També a aquelles empreses que ja han començat a treballar en l’economia circular se’ls oferirà suport en el desenvolupament del projecte.

Aquesta és una iniciativa territorial compartida entre administracions, agents socials, ambientals i econòmics amb l’objectiu d’aprofitar el desenvolupament de noves formes de produir i consumir per guanyar competitivitat, qualitat de vida i millora del medi ambient.

El programa de foment de l’Economia Circular s’emmarca en l’Ecosistema d’Innovació del Penedès,  promogut per  l’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat des del 2018, que compta un grup motor de suport a amb representants del Consell Comarcal, l’INCAVI, l’UPC, l’IRTA, TAMIC, Xarxes de Telecomunicacions Alternatives SL, Torres, Agroserra, el Consell Regulador de la DO Penedès, la FEGP i INNOVI, encarregats de marcar les línies estratègiques del programa.

A més del grup motor, el programa d’Economia Circular compta amb la comissió de seguiment territorial, un espai de governança de caire tècnic  amb funcions de planificació i execució del pla de treball. Aquesta comissió està integrada pels serveis de Promoció Econòmica i Medi Ambient del mateix Ajuntament, el servei de Promoció Econòmica i Gestió Forestal i Energia de la Mancomunitat, el Consell Comarcal, els Ajuntaments dels Monjos, INNOVI, la FEGP i Coopsetània.

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa