Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

En marxa la 2a edició de l’E-Connect! programa que fomenta l’emprenedoria entre l’alumnat de cicles formatius de Vilafranca

12 de març de 2021

Una quarantena d'alumnes de cicles formatius de l'Institut Eugeni d'Ors i l’Escola Municipal d’Art l’Arsenal han participat aquest dimarts al matí a la jornada de presentació del projecte E-Connect!, un concurs per premiar les millors solucions als reptes plantejats per tres empreses del territori.

Aquesta iniciativa, que s’organitza per segon any consecutiu, està liderada per l’Institut l’Eugeni d’Ors en col·laboració amb el servei de Promoció Econòmica , el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb la participació de la Jove Cambra Internacional de Catalunya, i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP).

El tinent d'alcalde de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior de l'Ajuntament de Vilafranca, Joan M. Montfort, ha participat de la jornada, juntament amb la regidora d’Eduació, Xell Montserrat, la directora de l'institut Eugeni d'Ors, Dolors Arbós, i el director de l’Escola Municipal d’Art l’Arsenal, Albert Abella.  

Representants de les 3 empreses han estat a la jornada per exposar els reptes empresarials, tots ells vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible, i que els equips d'alumnes hauran de treballar per presentar-ne solucions. Les empreses que enguany participen en aquesta edició són: el grup cooperatiu d’inserció laboral ENTREM, l’empresa de cartró ondulat i embalatges ONDUNOVA dels Monjos i el servei de Comerç de l’Ajuntament de Vilafranca. Les millors propostes seran premiades en un acte que es farà el proper mes de maig.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan M. Montfort, aplaudeix un any més la iniciativa destacant la importància d’impulsar les formacions professionals i apropar-les al teixit empresarial. En aquesta línia també Xell Montserrat, regidora d’Educació destaca “cal teixir aliances entre el teixit productiu i el sector educatiu. Per això cal veure què necessiten les empreses per definir un camí plegats. I aquest projecte és un clar exemple i una oportunitat per avançar en aquesta direcció”. De la mateixa manera, des de l’INS Eugeni d’Ors, la seva directora Dolors Arbós comparteix que els centres han de complir plans educatius però que aquests s’han de complir adaptant-se a la realitat i al context del teixit productiu, “cal apostar per trobar i impulsar mecanismes com aquesta iniciativa per connectar l’empresa i el mon educatiu perquè l’alumnat assoleixi aprenentatges competencials que els seran clau pel seu futur laboral. A més programes com aquest ajuden a l’alumnat a treballar de forma col·laborativa, on tots necessiten dels altres i cadascú aporta un valor important al grup”. També des d’aquest àmbit es reforça l’oportunitat de l’E-Connect! per treballar de forma transversal i coordinada entre diferents centres de la ciutat, amb la perspectiva que amb la seva consolidació s’hi vagin sumant altres centres i es puguin arribar a treballar amb equips pluridisciplinars creats entre centres. Tal i com apunta el director de l’Escola Municipal d’Art l’Arsenal, Albert Abella, “quan sigui possible barrejar alumnat de diferents centres per treballar plegats en la creació de solucions als reptes que es plantegen, formarem uns equips espectaculars!”

Més informació a:

Servei de Promoció Econòmica: 93 817 11 69 – [email protected]

http://www.econnect.cat/

Xat Atenció a l'empresa