Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

En marxa la 3a edició de l’E-Connect! per promoure l’emprenedoria de l’alumnat de Vilafranca

23 de març de 2022

Enguany el programa E-Connect comença amb força gràcies a la participació de més de 300 alumnes que cursen a l'Institut Eugeni d'Ors, l’Institut Milà i Fontanals i l’Escola Municipal d’Art l’Arsenal.

A la jornada inaugural ha participat el tinent d'alcalde de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior de l'Ajuntament de Vilafranca, Joan M. Montfort, els responsables de direcció dels tres centres participants: l'institut Eugeni d'Ors, Verònica Arrufat, de l’INS Milà i Fontanals, Rebeca Menchón i de l’Escola Municipal d’Art l’Arsenal, Albert Abella.  També han intervingut la directora de la FEGP, Rosa Jorba i Santiago Sánchez i Sergi Menargues, responsable de recerca i transferència tecnològica de la UPC.

Representants de les 3 empreses han participat a la jornada per exposar els reptes empresarials, tots ells vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible, i que els equips d'alumnes hauran de treballar per presentar-ne solucions. Les empreses que enguany participen en aquesta edició són: Gestinet, INNOVI i el Grup Freixenet.

Les millors propostes seran premiades en un acte que es farà en el marc de les Fires de Maig.

Aquesta iniciativa, que s’organitza per tercer any consecutiu, està liderada per l’Institut l’Eugeni d’Ors en col·laboració amb el servei de Promoció Econòmica , el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb la participació de la UPC i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP).

El regidor de Promoció Econòmica, Joan M. Montfort, aplaudeix un any més la iniciativa destacant la importància de generar cada cop més aquests espais de trobada i col·laboració entre el teixit empresarial i l’alumnat dels centres. En aquesta línia destacava “el futur del treball amb els centres ha d’anar cap aquí, en millorar la relació amb les empreses i potenciar el treball col·laboratiu. Esdeveniments i programes com aquests són importants perquè generen complicitats per anar en aquesta direcció”.

Des de l’àmbit educatiu es reforça l’oportunitat de l’E-Connect! per treballar de forma transversal i coordinada entre diferents centres de la ciutat, amb la perspectiva que amb la seva consolidació s’hi vagin sumant altres centres i es puguin arribar a treballar amb equips pluridisciplinars creats entre centres. Mentre que des del punt de vist empresarial, la FEGP destacava la importància que els estudis vagin lligats a les necessitats i l’empleabilitat de l’empresa.

Les inscripcions ens demostren que aquesta edició serà tot un èxit de participació ja que més de 300 alumnes s’han apuntat al concurs.  Aquests s’organitzaran en grups de 3-4 persones i cada grup escollirà el repte sobre el qual vol treballar i desenvolupar la solució.

Aquest programa té una durada de 2 mesos durant els quals els equips rebran diverses píndoles formatives dedicades a com dissenyar i pensar un model de negoci amb la metodologia CANVAS, com presentar-la en públic mitjançat una formació sobre Elevator Pitch i els grups finalistes, podran comptar també amb una formació per prototipar les seves idees.

El 26 d’abril es presentaran els reptes que passen a la final i, aquests grups seran els que podran prototipar la seva idea i tindran un mentor que els farà una formació per equip per poder explicar les  seves solucions de manera clara, concisa i sintètica. Entre els grups finalistes, es decidiran els equips guanyadors, un equip per repte, que percebran un premi individual per cada membre de l’equip, d’una targeta per consumir comerç de proximitat amb les targetes de Vilafranca Comerç valorat en 100 euros.

Reportatge sobre l'EConnect a RTVVilafranca, al programa Veu Pròpia:

https://www.rtvvilafranca.cat/programa/veu-propia/f/203450-202214

 

Xat Atenció a l'empresa