Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

En marxa un Ecosistema d'Innovació per un "Penedès Sostenible i Saludable"

06 de novembre de 2018

El passat 29 d’octubre va tenir lloc a l’Edifici de l’Enològica de Vilafranca, la primera jornada de treball per definir reptes i elaborar el pla de treball de l’Ecosistema d’Innovació del Penedès.

A més de l’Ajuntament de Vilafranca com a impulsor de la iniciativa, s’ha creat un grup motor del projecte amb representants dels sectors de la quàdruple hèlix (administració, centres de recerca i universitats, entitats i ciutadania,  i el sector empresarial): Consell Comarcal, INCAVI, UPC, IRTA, VITEC, TAMIC, Xarxes de Telecomunicacions Alternatives SL, Torres, Agroserra, DO Penedès i INNOVI.

L’Ecosistema d’Innovació per un Penedès Sostenible i Saludable està centrat en l’àmbit agrari i agroalimentari i té com a objectiu consolidar aquest sector tan estratègic pel territori impulsant la innovació i l’aplicació de noves tecnologies.  Per fer-ho es crearan els espais de treball per trobar i crear solucions vinculades a l’estalvi d’energia i aigua i el foment de la sostenibilitat del territori. Per fer-ho possible es comptarà  amb un laboratori de fabricació ‘Open Living Lab’ per donar suport a la creació de prototips i al seu testeig.