Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Es lliuren els premis a les millors solucions de l’Ecosistema d’Innovació del Penedès Sostenible i Saludable

23 de maig de 2019

L’Ecosistema d’Innovació és una iniciativa que promou la cerca de solucions innovadores que generin oportunitats de negoci i que fomentin l’economia circular i la sostenibilitat. Aquest programa se centra en l’àmbit agrari i agroalimentari i en l’ús de recursos energètics sostenibles per contribuir a la mitigació i adaptació del canvi climàtic.

En aquesta primera edició de la crida a la innovació de l’Ecosistema s’han cercat solucions per a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic, per fer més eficient l’ús de l’aigua i per a la producció i el consum de productes saludables. Els guardonats van ser Neus Cristià amb una solució per optimitzar l’ús de l’aigua als cellers, Martí Morató amb la proposta "Go zero waste" i Josep M. Tarrida i Cisco Barrero amb la proposta per incentivar el producte de proximitat "L'hort a porta". Els tres premis consisteixen en una dotació econòmica de 1000€ i una aportació en espècie per un valor de 5000€ per posar en marxa i promocionar les solucions guanyadores.

Destaquem la participació del jurat format per Robert Savé de l’IRTA, Sergi Menargues responsable d’Empresa, Transferència Tecnològica, Innovació i Emprenedoria de la UPC de Vilanova, Xavier Roca com a delegat del rector de la UPC per l'Ecosistema d’Innovació, Cristina Fabián, delegada a l’Alt Penedès, Garraf i Maresme ACCIÓ, Mònica Monera d’INNOVI, Xoan Elorduy d’INCAVI, Daniel Vilà de la Subsecció d’Innovació del Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona i els representants de l’Ajuntament de Vilafranca del Servei de Medi Ambient, Marta Vallès i del Servei de Promoció Econòmica, Rosa Figueras, Jordi Cuyàs i el regidor, Joan Manel Montfort.