Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Èxit de participació al 1r marketplace del Penedès Circular

10 de desembre de 2021

L’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Universitat Politècnica de Catalunya en la seva aposta per l’economia circular, han impulsat aquesta jornada de treball i networking, celebrada el passat 24 de novembre, per incrementar la circularitat dels processos productius de les empreses. a la jornada van participar més de 80 persones i es van presentar 23 solucions circulars.

Durant tot el matí a la seu del servei de Promoció Econòmica, al Centre Àgora de Vilafranca, es va celebrar el primer marketplace del Penedès Circular. En primer lloc, a l’espai tastets es van oferir de forma breu i àgil, solucions procedents de la recerca i el sector empresarial vinculades a 5 grans àrees temàtiques: eficiència i l’estalvi energètic, propostes per optimitzar l’ús de l’aigua, idees i exemples d’ecodisseny, solucions per allargar la vida útil dels subproductes i solucions vinculades a l’aplicació de tecnologia.

Acte seguit en l’espai de networking, habilitat amb mobiliari cedit per l’empresa MDO (Mobles d’Oficina d’Ocasió), les empreses del territori i la universitat van poder establir sinergies i ampliar col·laboracions.

El Marketplace Penedès Circular  va oferir l’oportunitat de conèixer de primera mà diferents solucions a problemes plantejats per empeses del sector agroalimentari i la seva cadena de valor, tots ells disponibles avui dia a Catalunya i aplicades.

Aquesta és una iniciativa territorial compartida entre l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal i gràcies a la implicació i aportació de coneixement de la UPC s’ha pogut materialitzar en aquesta primera experiència que ha estat un èxit de participació.

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa