Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Èxit de participació al segon marketplace del Penedès Circular celebrat a Vilafranca

04 de desembre de 2023

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Universitat Politècnica de Catalunya impulsen la segona edició del marketplace del Penedès Circular, una jornada de treball i networking que es va celebrar el passat dijous 30 de novembre al Centre Àgora de la capital penedesenca. En la seva aposta per l’economia circular, el markeplace promou la circularitat dels processos productius de les empreses, amb la presentació de 22 solucions circulars i la participació de més de 70 persones.

La jornada es va dividir en dues parts. Una primera per presentar un total de 22 microponències de forma breu i àgil, amb interessants solucions aplicables a les empreses, solucions procedents de la recerca, el sector empresarial i de l’àmbit de l’economia social. Algunes de les propostes responien a l’àmbit de l’ecodisseny, valorització de subproductes, innovacions tecnològiques per ser més eficients en la gestió dels béns, aigua i energia, i també solucions vinculades a la reparació i propostes d’economia col·laborativa, totes elles estratègies per fomentar l’economia circular. La segona part de la jornada es va traslladar a l’espai de networking, on empreses i universitat van poder establir sinergies i ampliar col·laboracions.

Marketplade del Penedès Circular

Amb aquesta nova edició del marketplace del Penedès Circular, l’Ajuntament de Vilafranca respon a l’acompanyament i assessorament en la implementació d’estratègies circulars a les empreses, creant espais de trobada i de col·laboració per facilitar aliances entre elles. Amb aquesta convocatòria, es pretén aportar noves solucions en sectors molt diversos, i facilitar-ne l’accés a les organitzacions i a les empreses locals. 

El Marketplace és una iniciativa territorial compartida que compta amb la comissió de seguiment del Penedès Circular, un òrgan permanent de participació que col·labora per fer més extensa la xarxa del Penedès Circular, contribuint a identificar noves oportunitats i donant-les a conèixer. Aquesta comissió està formada per diferents entitats del territori: la Mancomunitat, la Federació Empresarial del Gran Penedès, Coopsetània, la cooperativa Entrem, el Clúster INNOVI, els ajuntaments dels Monjos i Sant Sadurní d’Anoia, i ACCIÓ.  

 

Xat Atenció a l'empresa