Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Èxit de participació i més de 50 idees per promoure la reducció de plàstics

26 de febrer de 2019

Aquest dilluns 25 de febrer a l’Enològica va tenir lloc la hackató “Adeu plàstics!”, una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca amb la participació de la Mancomunitat de Municipis Penedès Garraf i que s’emmarca en el marc de l’Ecosistema d’Innovació per un “Penedès Sostenible i Saludable”.

A través de la promoció de noves metodologies de treball, més transversals, innovadores i creatives, el Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca està posant en marxa l’Ecosistema d’Innovació del Penedès. Eines com les hackatons són metodologies d’innovació oberta que ens ajudaran a fer més competitius els serveis que ofereixen tant empreses com administracions del nostre territori i que compareixen els valors per fer del Penedès un territori més sostenible i saludable.

En aquesta hackató, la segona organitzada dins l’Ecosistema d’Innovació, l’Ajuntament llençava el repte amb l’objectiu de recollir propostes per a la campanya que properament s’engega per reduir els plàstics (“Adeu plàstics!”).

A la jornada de dilluns, més de 40 persones de perfils i sectors molt diversos es van aplegar per generar idees innovadores que donessin resposta a la necessitat de reduir residus plàstics, sobretot els que són d’un sol ús.

La sessió va transcorre trepidant amb una dinàmica participativa “original i innovadora” segons van comentar els participants, amb uns objectius clars i amb un resultat de 7 solucions de les més de 50 inicials que es van crear entre els equips participants.

El jurat format per responsables de Promoció Econòmica, Medi Ambient i la Mancomunitat, i de l’empresa distribuïdora d’embalatges i envasos Olivé Rueda i d’Ametller Origen van escollir com a idea original i alhora més transferible, la de l’equip que va proposar fer un “kit pel consumidor”. Una solució per anar a comprar que consisteix en una bossa plegable amb porta bosses per productes a granel, de manera que en un sol paquet pràctic, petit i lleuger tinguem tot el que necessitem per fer la compra quotidiana.

Cada participant de l’equip guanyador es va endur un lot de productes Caprabo, un val de compra de 100 euros gentilesa d’Esclat i un lot de productes i utensilis compostables i biodegradables aportats per Olivé Rueda.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, va cloure l’acte destacant i agraint "l’alta participació de moltes persones que han estat tot el matí en aquesta hackató proposant solucions al repte de reduir els plàstics d’un sol ús. A partir d’ara haurem d’analitzar quines de totes les idees aportades serien factibles i aplicables tècnicament i legalment".

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa