Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Èxit del marketplace Vilafranca Aprop en les primeres hores de funcionament

24 de novembre de 2020

Des de les 00h d’aquest divendres 20 de novembre està en funcionament el marketplace de comerç local al web vilafranca.aprop.online que ha estat impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca per d’acord amb el comerç local. Aquest espai, que vol ser una plataforma vilafranquina de venda online de comerços i empreses, és una de les mesures endegades pel govern municipal per ajudar a la reactivació econòmica en aquests moments de crisi arran de la pandèmia de la COVID-19.

En les primeres hores de funcionament la plataforma ha tingut una gran rebuda i ja s’hi han registrar 51 persones per fer-hi compres, una xifra que, segons els responsables de l’operadora Aprop, és força rellevant en comparativa amb altres municipis que disposen de la plataforma. També en només un dia s’ha incrementat el nombre d’establiments adherits amb 5 noves incorporacions.

Vilafranca Aprop és una iniciativa que facilita que la ciutadania pugui comprar a les botigues de sempre del teixit comercial local, sense sortir de casa. A través del web vilafranca.aprop.online, s’hi pot trobar petit comerç local, no grans superfícies ni franquícies i la compra es pot fer de manera fàcil i intuïtiva, en diversos establiments en un sol procés de compra. La comanda és única i el pagament també. L’enviament té un cost, però a partir de 99 euros l’enviament és gratuït. Les comandes són a lliurar l’endemà i la plataforma permet escollir l’hora de lliurament a casa. El repartiment dels productes adquirits a través de la Vilafranca Aprop es farà a Vilafranca i rodalies, fins a 14km a la rodona.

Bosses de la campanya Adeu plàstics per als compradors de Vilafranca Aprop

D’altra banda i amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, del 21 al 29 de novembre totes aquelles persones que realitzin compres a la nova plataforma de venda online Vilafranca Aprop (vilafranca.aprop.online) obtindran de regal una bossa plegable de la campanya Adeu plàstics i un lot de 4 bosses de malla per a la compra a granel.  L’objectiu és, una vegada més, fomentar la reducció dels residus d’un sol ús i la conscienciació ciutadana, sobretot en els actes de compra.