Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament presenta “Fira’t al Maig” per incentivar el comerç local

27 de abril de 2021

Amb l’objectiu de potenciar el comerç i l’economia de la vila, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha presentat la campanya “Fira’t al Maig”, que es desenvoluparà del 3 al 31 de maig, i comptarà amb diverses accions per fomentar i potenciar el comerç de Vilafranca. Una de les més destacades serà una nova edició dels VilaFrancs amb la novetat que, a banda de poder bescanviar-los en els establiments físics que participen en la campanya, en aquesta edició també hi haurà l’opció d’adquirir VilaFrancs Virtuals exclusius per bescanviar-los en compres que s’efectuïn en el marketplace local Vilafranca A Prop. Per la seva part, els sectors de l’automoció i la maquinària agrícola realitzaran sortejos de 3.000€ i 1.600€, respectivament, entre els seus compradors. A més a més, els comerços del Centre Vila sortejaran targetes regal per valor de 30€ i els restaurants de la vila oferiran menús gastronòmics especials. En aquesta nova edició es posaran en circulació VilaFrancs per valor de 225.000€. D’aquest import, un 35% l’aportarà l’Ajuntament, un 5% els establiments i la resta, els usuaris. Hi participaran més de 200 establiments adherits.

Un mes de descomptes i sortejos a Vilafranca

La campanya “Fira’t al Maig”, que s’ha presentat a l’edifici de l’Enològica, tindrà com a referència la pàgina web www.vilafranca.org/firatalmaig, on els usuaris trobaran tota la informació i podran adquirir els VilaFrancs. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, ha explicat que aquesta és una campanya inèdita. “L’objectiu és fer una fira a cel obert, una campanya comercial molt potent, amb els establiments vilafranquins i que impulsi l’activitat comercial de la vila”, ha dit Montfort, que ha explicat que els objectius de la campanya són, per una banda, promoure la compra en els establiments de la vila, dinamitzar el marketplace Vilafranca A Prop –presentat a finals del 2020– i impulsar l’activitat comercial en un moment on comença a flexibilitzar-se les mesures sanitàries per la COVID19.

VilaFrancs per a comerços físics i per al marketplace vilafranquí

Com en l’última edició dels VilaFrancs, totes les persones amb un DNI vigent podran beneficiar-se dels VilaFrancs. El funcionament dels VilaFrancs per a comerços físics és igual que a l’edició anterior. Es podran adquirir fins a 5 vals de 10€ per 6€ cadascun. En aquesta ocasió, també s’han posat en marxa els VilaFrancs Virtuals que permet poder adquirir 5 vals més exclusius per gastar en el marketplace local “Vilafranca Aprop”.  Només els VilaFrancs Físics es podran acumular per unitat familiar, sempre que es portin els DNI's originals dels membres de la família.

Per adquirir els VilaFrancs, caldrà registrar-se a la plataforma i escollir quin tipus de VilaFrancs es volen comprar. Un cop feta la compra, l’usuari rebrà un mail amb els VilaFrancs. Si els VilaFrancs són per gastar en establiments físics, l’usuari rebrà un tiquet amb un codi QR i un codi de barres, per cada VilaFranc Físic que ha comprat. Aquest/s tiquet/s els haurà de mostrar durant el pagament de la seva compra. En el cas d’adquirir VilaFrancs per comprar en el marketplace vilafranca.aprop.online, l’usuari rebrà uns codis alfanumèrics que caldrà introduir en el moment de la compra a la plataforma de comerç de proximitat.

En relació amb el marketplace, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha explicat que és un canal comercial que cal consolidar a la vila: “Es el futur. El marketplace és un suport perquè es mantingui l’eix comercial físic de Vilafranca. Davant d’una situació complicada, hem d’unir esforços per mantenir la vida comercial de la vila, un tret característic de les ciutats mediterrànies”, ha dit l’alcalde.

Sortejos en els sectors de l’automoció i maquinària agrícola

Per tal d’incentivar la compra de vehicles durant el mes de maig, 20 concessionaris d’automoció s’han unit per sortejar 3.000€ entre totes les persones que facin la compra en ferm d’un vehicle durant el mes de maig. Per la seva part, 7 concessionaris de maquinària agrícola faran un sorteig de 1.600€ entre tots els usuaris que hagin fet una compra de tractors o maquinària agrícola durant el mateix període de temps. Per poder participar en el sorteig, els compradors hauran d’omplir un formulari que trobaran a la web de la campanya. Per gaudir del premi s’haurà de presentar un comprovant de compra.

Una campanya amb una gran diversitat d’accions

Els establiments de l’associació comercial Centre Vila de Vilafranca també participaran en la campanya “Fira’t al Maig” a través del sorteig de 4 targetes de 30€ –2 entre els usuaris que hagin adquirit VilaFrancs Físics, i 2 més entre aquells que hagin comprat VilaFrancs Virtuals– per gastar en establiments de l’associació.

Per altra banda, diversos restaurants de Vilafranca de Penedès també oferiran un menú gastronòmic especial durant el mes de maig. Montfort també ha explicat que s’està treballant per celebrar accions especials durant el mes de maig en la Fira d’Artesans, una nova edició dels Tastets del Mercat de la Carn i una campanya comercials organitzada per l’Associació de Comerciants de la Girada.

Des de l’Ajuntament s’ha agraït un cop més a la Fundació Pinnae, que col·labora en la plataforma de venda dels VilaFrancs, així com totes les entitats, empreses i comerços que participen en la campanya “Fira’t al Maig”. Els comerços interessats a participar en la campanya VilaFrancs poden adherir-se fins al 7 de maig de 2021, mitjançant el formulari que trobaran en la mateixa pàgina web de la campanya www.vilafranca.org/firatalmaig

    

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa