Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’alumnat de l’Eugeni d’Ors presenta les solucions de l'EugeniConnect!

01 de juliol de 2020
 

Tot i el període de confinament, una part de l’alumnat de l’Eugeni d’Ors ha pogut seguir treballant per l’Eugeniconnect!, una iniciativa que els ha permès desenvolupar solucions als 3 reptes que el passat mes de març van llençar tres empreses de la comarca. Les tres empreses que han participat en aquesta primera edició han estat Torres, Xarxa de Telecomunicacions Alternatives (XTA) i la cooperativa d’iniciativa social ACTUA.

El tret de sortida de la crida va ser el passat 4 de març en una jornada on van participar més de cinquanta alumnes de Cicles Formatius i Batxillerat d’aquest institut. Donades les circumstàncies causades pel COVID19 no tots han pogut seguir participant però sí que ho han pogut fer 3 equips que, molt motivats, han treballat de valent i aquest dimarts han presentat a l’Enològica unes idees de negoci creatives, innovadores i escalables.

El Servei de Promoció Econòmica segueix treballant amb l’objectiu de crear ponts de col·laboració entre el teixit empresarial de la nostra comarca i els futurs emprenedors i emprenedores. Per això al llarg d’aquest període, tot i el confinament, l’alumnat ha rebut el suport i formació en presentacions en públic i elevator pitch a l’alumnat que ha pogut seguir participant en aquesta iniciativa. 

 

El resultat del treball d’aquests mesos es va veure reflectit ahir quan emprenedors/es i empreses van retrobar-se per presentar les noves idees de negoci. Una jornada en la que es van teixir uns vincles que de ben segur han generat noves oportunitats i experiències per uns i altres.

En aquesta primera edició també hi han col·laborat la Jove Cambra Internacional de Catalunya, la Universitat Politècnica de Vilanova i la Geltrú i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP).

 

1.          2.           3. 

1.Presentació de la solució del primer equip,EGEP, una aplicació gamificada per fomentar l'ús de vehicle elèctric compartit

2. Presentació de la solució del segon equip Actua Learn, una plataforma per impartirformació totalment personalitzada

3. Presentació de la solució del tercer equip Vitiscat, una app per minimitzar l'escletxa digital al món rural.

 

Moment del lliurament dels reconeixements a l'alumnat per la feina feta.