Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’E-Connect arriba a la seva cinquena edició amb un canvi de format innovador, dinàmic i més participatiu

19 de febrer de 2024

Enguany l’espai jove La Nau ha acollit la cinquena edició d’aquest esdeveniment que dona resposta a reptes empresarials gràcies a la creativitat i el treball en equip de més de 150 alumnes procedents de diferents centres de Vilafranca.

Aquest curs el tret diferencial ha estat la creació d’equips pluridisciplinaris formats per estudiants de Cicles Formatius i de Batxillerat de l’Eugeni d’Ors, de disseny de gràfic imprès i interactiu de l’Arsenal i del Cicle de Grau Superior de Documentació i Administració Sanitàries i d’Ensenyament i animació socioesportiva del Milà i Fontanals. Cada equip està format per 3 a 5 alumnes dels diferents centres que durant dos matins intensius han treballat de valent per idear, prototipar i testejar amb les empreses les seves solucions innovadores i creatives.

Les empreses que enguany participen en aquesta edició són la cooperativa Arqueovitis, la cooperativa de recerca arqueològica, conservació i divulgació del patrimoni cultural i especialment el patrimoni de la DO vinífera del Penedès, la cooperativa COVIDES una de les cooperatives més grans del país amb més de 450 associats, i el servei de joventut de l’Ajuntament de Vilafranca amb un repte vinculat amb l’espai jove La Nau, un equipament destinats a joves de 13 a 35 anys, amb una programació atractiva i dinàmica que ha anat esdevenint un espai de referència pel jovent vilafranquí.

Després del treball en el prototipatge de les solucions, a la segona jornada celebrada ahir dia 14 es van escollir els 9 equips finalistes. Durant els propers dies aquests equips rebran un assessorament i mentoratge en oratòria per poder millorar i presentar els seus prototips a la gran final el proper dia 15 de març a l’auditoria Rosa Maria Juncosa de Vilafranca. 

El jurat estarà format per representants de les tres organitzacions que han proposat els reptes i per tres membres representants de diferents institucions: la FEGP, la UPC i el servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca.

Any rere any l’organització de l’E-Connect ha anat incorporant millores i ha anat avançant per oferir a l’alumnat una formació que esdevingui una experiència única i valuosa pel seu procés d’aprenentatge i el seu futur professional.  És per això que Servei de Promoció Econòmica i el d’Educació amb la implicació de professorat de l’Eugeni, idearis d’aquest projecte, seguim treballant amb l’objectiu de crear ponts de col·laboració entre el teixit empresarial de la nostra comarca, els futurs emprenedors i emprenedores i els centres educatius com a nuclis amb els quals cal seguir fomentant el talent dels joves.

Xat Atenció a l'empresa