Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

‘Mou-te pel Zero’: reptes i premis per reduir residus i impulsar el comerç local

14 de setembre de 2021

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès posa en marxa la campanya Mou-te pel Zero!, una iniciativa per promocionar la reducció de la generació de residus i impulsar el comerç local dins de la campanya Adéu plàstics!

El projecte, en col·laboració amb l’startup Go Zero Waste, es basa en una combinació d'experiències de joc a través d’una app i unes butlletes mitjançant les quals es convida a la ciutadania, els establiments i les empreses a incorporin noves pràctiques de consum sostenible, promovent l'economia circular i el consum local per  avançant cap a una societat de residu zero. 

La voluntat de la campanya és que aquestes accions es vagin incorporant com a hàbits quotidians amb l'objectiu final que la ciutadania de Vilafranca redueixi la seva petjada de carboni i la generació de residus. 


Els premis per participar-hi poden ser productes que ajuden a la reducció de residus o recompenses com ara entrades i descomptes en activitats culturals i lúdiques que s'organitzin al Vilafranca o la comarca, i que seran sortejats de manera mensual entre les persones participants. 

Com hi pots participar?


  • L’eina per participar a la campanya ‘Mou-te pel zero!’ és l’aplicació mòbil Go Zero Waste @gozerowasteapp disponible per descarregar per a dispositius Android i iOS(iPhones)
  • Una vegada et descarregues l'aplicació mòbil, només t'has de registrar i accedir a l’apartat de reptes per activar la campanya de Vilafranca. 
  • Es poden escollir reptes de nivell inicial, intermedi o avançat, segons els hàbits previs i les motivacions de cada persona.
  • Tanmateix, a cada usuari o usuària se li proposarà un itinerari de reptes adient al seu perfil, de manera que el joc fa que progressi de nivell a mesura que se superen reptes de cada nivell.

Per a més informació, visita el web  www.moutepelzero.cat/vilafranca-del-penedes

Mou-te pel Zero a ràdio Vilafranca! Baixa't el podcast aquí.

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa