Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Penedès Circular s’adhereix com a pilot al projecte “Porta a Residurecurs”

15 de abril de 2021

Penedès Circular, programa supramunicipal liderat per l’Ajuntament de Vilafranca amb la Mancomunitat Penedès Garraf i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, per fomentar la transició a l’economia circular a la comarca i millorar la rendibilitat empresarial en base a models productius més sostenibles, s’ha adherit com a pilot a la Borsa de Subproductes i matèries primeres de Catalunya amb la Plataforma “Porta a ResiduRecurs”. Es tracta d’un portal on les empreses exposen els seus residus perquè puguin ser aprofitats per altres empreses. Aquest projecte convida les empreses a iniciar aquest procés de transformació cap a l’economia circular, oferint eines per optimitzar i aprofitar els recursos o bé obtenir-los i donant-los un nou valor. 
Aquesta iniciativa és una aposta del Consell de Cambres de Catalunya com a fórmula per al desplegament de la normativa europea i la normativa de residus, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES). 

Residurecurs.com és una plataforma marketplace de la Borsa de Subproductes i matèries primeres de Catalunya. Aquesta plataforma és una eina estratègica d’informació, visibilització de l’existència de recursos industrials, per una banda, i empreses que busquen recursos no convencionals per aplicar en el seu procés, per altra. És pública i gratuïta i està a disposició de les entitats locals públiques i privades per generar economia local, territorial i per fomentar la col•laboració entre empreses i l’exploració de noves oportunitats de negoci per optimitzar i millorar l’eficiència en l’ús de recursos. ResiduRecurs és una eina amb la qual es vol dinamitzar i donar sortida a molts dels subproductes que actualment són residus que es destinen a abocador però que en canvi són aptes per ser reutilitzats i allargar-los la seva vida útil.

Penedès Circular col•labora des de principis d’any amb la Borsa de Subproductes per impulsar el projecte al territori en col•laboració amb la Federació Empresarial Gran Penedès (FEGP). L’objectiu és crear sinergies entre les empreses que puguin oferir o necessitar algun producte o subproducte que pugui esdevenir recurs. Algunes empreses ja hi ha confiat i comencem a obtenir-ne els primers resultats. 
 

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa