Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Pere Regull: “El territori i el paisatge vitivinícola són l’ànima del Penedès”

18 de octubre de 2018

L’alcalde clou l’acte de lliurament de diplomes als alumnes, empreses i centres col•laboradors dels cursos de Promoció turística local i informació al visitant i de Sommelier que ha impartit l’Escola d’Enoturisme.

Aquest matí s’ha fet l’acte de lliurament de diplomes a l’alumnat dels certificats de professionalitat de Sommelier i de Promoció turística local i informació al visitant. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el president de l’Associació Vinícola Catalana-AVC, Valentí Roqueta, han fet el lliurament de diplomes als estudiants d’aquests dos certificats impartits per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. 
El curs de Promoció turística local i informació al visitant, amb 710 hores, inclou un mòdul específic d’anglès turístic i una visió global de la cultura vitivinícola, una aposta del centre pel coneixement enoturístic, diferenciador d’altres formacions del sector turístic. Pel que fa al certificat de Sommelier, amb un total de 740 hores, també ha fet especial incidència en la formació en llengua anglesa, en resposta a una demanda del sector empresarial. La directora de l’Escola d’Enologia de Catalunya, Ester Garcia, apuntava la col•laboració amb altres institucions i amb el teixit empresarial per definir les necessitats del mercat laboral, a l’hora de definir els continguts dels certificats professionals. En l’acte, també s’ha fet un reconeixement d’aquests centres col•laboradors arreu del territori. Garcia afegia que la zona enoturística de referència és més àmplia que el Penedès i que s’aporta una visió conjunta de país, com a territori enoturístic.
Valentí Roqueta ha obert la sessió assenyalant el valor de Catalunya com a destí turístic, i la concreció del producte vinícola com a reclam del destí enoturístic. “L’enoturisme és la manera més positiva i delicada que tenim de mostrar-nos al món. Quan una persona tasta un vi i li agrada, es transporta fins al lloc on s’ha produït i es desperta un interès per conèixer el territori i les persones que l’han elaborat”.
Després d’una taula rodona sobre “L’enoturisme i la figura del sommelier”, moderada per la sommelier Ruth Troyano, l’alcalde Pere Regull ha tancat l’acte reivindicant la necessitat de preservar la terra i el paisatge vitivinícola que “per al Penedès és la nostra ànima. El vi és cultura, història, tradició... és evident que podríem ser el magatzem de Barcelona, estar envoltats de polígons industrials i potser ens guanyaríem la vida. Però hauríem perdut aquesta ànima. Els cellers són una peça fonamental per al manteniment d’aquest territori amb ànima”. Pel que fa a l’enoturisme, l’alcalde es va mostrar convençut quer hi ha “molt de camp per córrer i podem optar al tipus de turisme que vulguem. Ens interessa un turisme que deixi més i perjudiqui menys”. Pere Regull considerava bàsica la formació. “Estem a les beceroles però ho podem fer bé si ens preparem per atendre millor el visitant. Per això és important que ens formem, no sols les caves i cellers sinó també el comerç, l’hostaleria... aquí entra en joc l’Escola d’Enoturisme, que tenim el goig de tenir a Vilafranca i que ens referma com a capital del vi”, deia l’alcalde. 

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa