Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Projecte pilot per fer preauditories energètiques

13 de octubre de 2021

L’ajuntament de Vilafranca, en el marc del programa Penedès Circular, posa en marxa una nova línia de treball del seu pla d’acció i ofereix una auditoria energètica gratuïta per analitzar els consums i costos i proposar mesures d’eficiència energètica a les empreses.  Es tracta d’un projecte que oferirà a 15 empreses una auditoria energètica gratuïta.

El principal objectiu del projecte és reduir costos, consums energètics i emissions de CO2, tant de consum d'energia primària per cogeneració (gas, biomassa, gasoil), com d'electricitat amb la voluntat de millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses dels polígons d'activitat econòmica. Al mateix temps s’analitzarà la viabilitat de les mesures perquè les empreses facin aquesta transició ecològica.

Per participar-hi, d’entrada, es   tindrà en   compte l'interès mostrat   per   part  de  les  empreses, prioritzant les grans consumidores (> 500.000 kWh / any). Si la iniciativa té bona rebuda i resposta empresarial, se seguirà oferint un cop finalitzi aquesta prova pilot, prevista per finals d’any.

Les empreses participants comptaran amb l’assistència tècnica de la cooperativa EPI, Energia Per la Igualtat SCCL, que farà una anàlisi acurada del consum energètic i elaborarà un informe amb un seguit de mesures recomanades per a cada empresa en funció de les necessitats detectades. Gràcies a aquesta assistència, es preveu que les empreses redueixin la seva despesa energètica, en funció de l’estalvi potencial detectat.

Altres experiències conegudes al territori català revelen que després del procés d'auditoria, les empreses han estalviat de mitjana un 14% dels seus consums i costos energètics. L'estalvi econòmic mig estimat per empresa ser d’uns 18.000 euros anuals i l'estalvi energètic mig de 200.000 kWh/any, el que implica un estalvi de 58 tones de CO2. I és que la mitjana d'estalvi energètic potencial és del 20% anual per cada empresa participant.

En   cas   d'estar   interessats  en   què   ajudem la vostra empresa  a optimitzar  els  costos  i  consums  energètics, podeu posar-vos en contacte amb el servei de Promoció Econòmica: Servei de Promoció Econòmica – 93 817 11 69 promocioeconomica@vilafranca.cat o bé us podeu inscriure aquí.

Amb el suport de: 

 

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa