Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Se celebra la final de la cinquena edició de l’E-Connect 2024s

20 de març de 2024

 

Imatge dels equips guanyadors d'aquesta 5a edició.

 

Alumnat de l’Eugeni d’Ors, l’Arsenal i del Milà i Fontanals han treballat de valent per poder elaborar i desenvolupar les idees als tres reptes proposats per tres empreses de la comarca.

Les empreses que enguany han participat en aquesta edició han estat la la cooperativa Arqueovitis, COVIDES i l’espai Jove la Nau, del Servei de Joventut.

El tret de sortida de l’E-Connect va ser el passat mes de febrer on durant dues jornades els 162 alumnes distribuïts en equips van desenvolupar els projectes als reptes aplicant la metodologia de design thinking. Una metodologia centrada en pensar i dissenyar solucions posant al centre les persones que de ben segur serà clau en el seu futur professional. Dels 45 equips, 9 van passar a la final i  han rebut les darreres setmanes formació en oratòria i mentories personalitzades per presentar les seves idees en un temps breu i amb impacte.

En l’acte celebrat avui, 15 de març, a l’Auditori Maria Rosa Juncosa, han presentat les solucions davant del jurat format per representants de les tres empreses que han aportat els reptes:  Mireia Sabaté d’Arqueovitis, Maira Ros de Covides i Núria Albornà de l’espai jove La Nau. Juntament amb membres d’altres organitzacions de referència en el teixit social i empresarial de la comarca: Sra. Dolors Salvany, vicepresidenta de la FEGP i membre del Comitè Executiu, Sergi Menargues, representant de la UPC i professor del Departament de Ciència i Enginyeria de Materials, Marta Raventós de Coopsetània  i Rosa Figueras, Cap del servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca.

Les solucions guanyadores han estat: Vitis, per al repte de COVIDES, de l’equip format per Laia Pastor, Mariona Ramírez, Gerard Casellas i Martí Poch de CF d’Activitats comercials i el darrer de CF de Sistemes Microinformàtics i Xarxes de l’Eugeni; la solució al repte que plantejava la Nau l’han guanyat l’equip format per Clàudia Fernández, Noor Rghioui, Carla López, Arés Rossell i Aina Cobo de batxillerat de l’Eugeni amb la solució Youthnet i finalment pel repte de la Cooperativa Arqueovitis ha guanyat l’equip format pel Beñat Damico, Nil Cardona i Yassir El yahiaouni de CFGM Activitats comercials de l’Eugeni amb la seva proposta Arqueomotion.

El jurat ha valorat molt positivament totes les propostes algunes de les quals afirmen que podran incorporar a les seves organitzacions i han destacat la capacitat d’oratòria i la posada en escena per part de l’alumnat.

Any rere any l’organització de l’E-Connect ha anat incorporant millores i ha anat avançant per oferir a l’alumnat una formació que esdevingui una experiència única i valuosa pel seu procés d’aprenentatge i el seu futur professional. 

És per això que Servei de Promoció Econòmica i el d’Educació, implicats en aquest projecte, seguim treballant amb l’objectiu de crear ponts de col·laboració entre el teixit empresarial de la nostra comarca, els futurs emprenedors i emprenedores i els centres educatius com a nuclis amb els quals cal seguir fomentant el talent dels joves.

 

Xat Atenció a l'empresa