Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Subvenció per projectes de prevenció, reutilització i reciclatge de residus industrials

09 de juny de 2021

El 3 de Juny es va publicar la convocatòria d'ajuts de l'Agència de Residus de Catalunya: Prevenció, de preparació per a la reutilització i de reciclatge de residus industrials de la que us adjuntem les bases i la convocatòria.

Aquesta convocatòria té l'objectiu de reduir els residus declarats a la DARI que generen les indústries. Hi ha dues modalitats d'ajudes:

Classe A. Projectes de prevenció, de preparació per a la reutilització i de reciclatge de residus industrials

"són subvencionables els costos d'inversió suplementaris necessaris per aconseguir un nivell de protecció ambiental superior al que exigeixen les normes de la Unió Europea corresponents, sense tenir en compte els beneficis i costos d'explotació"

Classe B. Projectes de recerca industrial i de desenvolupament aplicats al camp de la prevenció, de la preparació per a la reutilització i del reciclatge de residus industrials.

•    B1. Projectes d'R+D de prevenció, de reciclatge en origen dels residus industrials i de disseny i implantació de tecnologies més netes, de manera que es permeti reduir els residus industrials en els processos de fabricació.
•    B2. Projectes d'R+D de disseny de prototips i projectes pilot o assajos experimentals per a la millora dels processos productius, orientats a la reducció dels residus industrials que s'hi generen.
•    B3. Projectes d'R+D en els processos de fabricació per substituir matèries primeres amb residus i/o materials reciclats, o per a la recerca de residus i/o materials reciclats que puguin esdevenir matèries primeres del procés.

En aquesta classe es finançaran projectes de recerca amb l'objectiu de reduir el volum de residus generats per una indústria des de la substitució de matèries primeres a la implantació de tecnologies més netes.

Pel que fa al volum de subvenció els projectes tindran un màxim d'ajut directe de 120.000€. La subvenció respecte al pressupost total varia segons el tipus d'empresa.

Per qualsevol dubte, podeu contactar amb el servei de Promoció Econòmica i us assessorarem.

Trobareu la convocatòria aquí.

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa