Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Suport institucional a la candidatura de l’IES Alt Penedès a l’11è concurs de prototips de Siemens

06 de juny de 2019

El resultat es coneixerà en un acte que se celebrarà el proper dilluns dia 10, a Madrid.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, va visitar ahir l’Institut Alt Penedès per donar suport a la candidatura del centre a l’11è concurs de prototips de Siemens. El centre educatiu vilafranquí ha arribat, novament, a la final, i l’equip participant viatjarà a Madrid per conèixer el proper dilluns, 10 de juny, el veredicte final. 
Des de l’any 2008, l’IES Alt Penedès és l’únic centre de l’Estat espanyol que arriba a la final de manera continuada. Enguany, l’Institut es presenta al concurs amb un projecte d’empaquetatge automatitzat. A la visita, hi van ser presents el director del centre, Agustí Masegossa, el cap del departament elèctric, Damián Méndez, i el tutor del projecte, Àngel Garcia. A més de la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, que va voler conèixer el projecte de primera mà, i “felicitar l’Institut per la seva constància i resultats en aquest certamen.” La regidora va mostrar “la voluntat de l’Ajuntament per treballar i donar suport a la formació professional dual i cicles formatius. La nostra intenció és treballar perquè s’ampliï la formació, apostant per la innovació, amb el reforçament dels idiomes.”
Dilluns, en un acte de lliurament dels premis que se celebrarà a Madrid, una representació del grup d’estudiants que ha participat del projecte -18-, acompanyat del professorat, es coneixerà el resultat final. De moment, l’IES Alt Penedès ja és finalista. El jurat tècnic i una votació popular ha situat el centre vilafranquí entre els 4 finalistes. Els altres tres són centres de Mondragón (País Basc), Granada (Andalusia) i Madrid. El concurs és obert a centres universitaris i de formació professional.
Aquesta és la 6a vegada que l’Institut Alt Penedès se situa a la final, i des del centre hi ha dipositada molta il.lusió i esperança en poder tornar a guanyar el premi de Siemens. Si fos així, l’Institut s’enduria, novament, el premi que consisteix en material Siemens.