Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca del Penedès acollirà el diumenge 17 de febrer la 21a Festa del Xató

06 de febrer de 2019


El diumenge 17 de febrer, la rambla de Sant Francesc de Vilafranca acollirà la 21a edició de la Festa del Xató. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Promoció Turística, Dolors Rius, han presentat la propera edició de la festa a Vilafranca, l’única cita del calendari de la Ruta del Xató on es poden degustar les diferents varietats d’aquest popular plat del Penedès i Garraf: de Vilafranca, Vilanova, El Vendrell, Sitges i Calafell.
La degustació de Xató es podrà fer entre les 10,30 i les 14,30h i en total se serviran unes 2.100 racions de xató de les diferents varietats, en les carpes que se situaran a la rambla. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha destacat la tradició i projecció d’aquesta festa gastronòmica, que cada any esgota les racions ofertes. “El xató és un dels elements que vinculen tot el Penedès, i situa Vilafranca, un cop més, al calendari d’actes lúdics del nostre país”.
Durant tot el matí, hi haurà activitats a la rambla per a tota la família. A banda dels estands i les taules per a degustacions, hi ha previstos dos tallers infantils per aprendre a fer xató, amb capacitat per a 40 infants cadascun. Cal inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme de Vilafranca o a http://turisme.vilafranca.cat. Els participants podran prendre el xató cap a casa i seran obsequiats amb un morter, una mà de morter i un davantal. El Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès col•labora en la gestió de l’estand de xató de Vilafranca i també en els tallers infantils, amb la participació d’un mestre xatonaire del gremi.
També s’ha anunciat un espectacle musical i participatiu, amb el grup Orelles de xocolata i una cata-maridatge de vins de la DO Penedès i xató que oferirà J. Lluís Gómez Conde, sommelier del restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda i professor de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.
Els preus de les racions i degustacions aquest 2019 són els següents:
- Tiquet complert: 9€, que inclou 2 racions de Xató, 1 copa, 1 degustació de vi i aigua, ració de pa i bossa de regal (fins a exhaurir existències).
- 1 copa + degustació de vi: 3€
- 1 degustació de vi: 1,50€
A més, durant tot el matí també hi haurà el Mercat d’Artesania, Brocanters i Pintura que estarà situat a les rambles de Sant Francesc i de Nostra Senyora.
 

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa