Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Vilafranca Impuls Empresarial

VIE

INSCRIPCIONS TANCADES.

Comença la 3era edició del programa d'acceleració empresarial, Vilafranca Impuls Empresarial (VIE), impulsat pel Servei de Promoció Econòmica amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Descobreix el poder de l'acceleració empresarial superant els reptes de negoci amb el guiatge d'una persona experta que us acompanyarà en tot el procés de resolució del reptes que us plantegeu.

El programa començarà el proper 22 de setembre amb la presentació de la proposta i de les empreses participants. A partir d'aqui, les persones participants disposaran de 10 sessions de mentoria individual en format on line per impulsar el repte empresarial plantejat. I, l'accés a una plataforma tecnològica amb continguts formatius actuals, descobrint les últimes tendències i les habiltiats clau de l'entorn empresarial actual. El programa finalitzarà el 15 de desembre amb una sessió presencial de tancament i valoració de l'acció. Des d'ara i fins a finals de juliol s'obre el període de captació i selecció del grup  d'empreses participants.

L'acció està 100% subvencionada per la Diputació i l'Ajuntament de Vilafranca.

Una vegada rebuda la sol.licitud de participació ens posarem en contacte amb l'empresa per agendar una reunió on line per parlar amb més detall del programa i dels reptes que es volen treballar valorant conjuntament la participació.

Més informació al fulletóVIE

Segona edició del programa d'acceleració empresarial^

La segona edició del programa d'acceleració empresarial va comptar amb la participació de 14 empreses del territori i van treballat temes com;

  • Detectar nous consumidors dels productes de l'empresa i plantejar l'estratègia per arribar-hi.
  • Com fer el pas a la digitalització de l'empresa.
  • Desenvolupar un projecte per implementar la fisioteràpia en l'entorn laboral.
  • Disposar de més eines per arribar a més clients.

L'acció va començar el 29 d'abril de 2022 amb la sessió de presentació de la proposta i de les empreses participants. Seguidament es van agendar les sessions de les 10 sessions de mentories individuals que es van marcar cada 15 dies. La darrera sessió es va marcar per a finals de novembre. 

La valoració global d'aquesta edició ha estat de 7.86 sobre 10. A tall de resum els participants anoten en les valoracions que han après com utlitzar el Model Canvas per analitzar el negoci,o a detectar millor els punts forts i de millora de l'empresa, aprendre estratègies per oferir millors els serveis i també la importància de la comunicació cap a l'equip.

 

Primera edició del programa d'acceleració empresarial^

En la primera edició del programa hi han participat 14 empreses del territori que han treballat relacionats amb: 

  • Optimitzar els recursos del negoci.
  • Crear noves línies de negoci.
  • Fidelitza la teva clientela.
  • Incrementar les vendes.
  • Reorientar el negoci.

Les valoracions fetes pels participants han estat molt positives. La valoració global és de 8,21 sobre 10 i la resta d'items preguntats es situen entre el 8 i 9 de puntuació. Les empreses participants puntuen els següents aspectes: Participar us ha aportat nous aprenentatges? El dinamitzador/mentor era competent en la temàtica ? Quins aspectes del programa t'han facilitat aconseguir els objectius?,El formador ha facilitat la comprensió dels constinguts?, Propostes de millora i totes superen l'index 8 sobre 10.

Us detallem algunes valoracions de les empreses participants: 

Valoració del programa VIE per part d'empreses participants

Martín Castillo, gerent d'Interclima Penedès SL:
"He conegut el mètode Lean aplicat al Canvas de negoci i he sentat les bases del meu negoci, aprenent de la retroalimentació d'informació dels nostres clients o de futurs clients."

Ivan Batlle. Restaurant Casa Joan:
"El programa ens ha servit per fer una valoració interna del negoci i detectar possibles errors i destacar èxits. Ens ha ajudat a prendre consciència i per tant afiançar èxits i a millorar en els altres aspectes."

Miquel Angel Cuesta, dissent gràfic Miank Design
"Aquest programa ha sigut una oportunitat de poder implantar un mètode personalitzat que ha ajudat a optimitzar la visibilitat i eficiència de l'estudi. En primer lloc, ha aportat un mecanisme per fer conèixer i definir molt bé la proposta de valor de l'estudi i en segon lloc, unes eines per conèixer millor les necessitats dels nostres clients, per poder oferir-los un millor servei i adequar-los a les seves expectatives."

Amanda Figueras, anàlisi de dades Visirius:
M’ha aportat l’acompanyament d’un expert en l’acompanyament que m’ha ajudat a entendre les múltiples dimensions de la negociació i la importància de treballar la prevenció de la sobrecàrrega de feina. He après que no s’ha de tenir por d’afrontar les preguntes clau que més ens qüestionen, i la importància de tenir una persona que et faci aquestes preguntes que no ens fem a nosaltres mateixes. El meu negoci ha millorat perquè estic aplicant tècniques de negociació que vam treballar durant les sessions: negociacions econòmiques, de calendari, de profunditat en les feines fetes, de posar límits a clients i proveïdors, etc. I sobretot he après que la cura de la salut mental és imprescindible per tirar endavant un projecte emprenedor (de fet, és imprescindible per a tothom).

F. Xavier Moyano, responsable d'agència de viatge:
Escolta l'àudio

Gemma Soler, responsable de Cases Blanques:


Mira el vídeo

Xat Atenció a l'empresa