Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Assessorament i acompanyament gratuïts i individualitzats per a les empreses per al foment de l’Economia Circular al Penedès

14 de novembre de 2023

Penedès Circular és el programa supramunicipal de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, la Mancomunitat Penedès Garraf  i el Consell Comarcal amb el qual es vol ajudar a implementar l’economia circular al teixit productiu de la comarca impulsant la col·laboració entre les empreses per a fer un ús més eficient dels recursos i fer-les més competitives.

L’Economia Circular es pot dur a terme a través d’estratègies que busquen  millorar la rendibilitat econòmica de l’empresa a la vegada que s’apliquen models productius més sostenibles. És per això que l’objectiu del programa és ajudar a les empreses en aplicar millores i accions encaminades a l’optimització en la gestió de l'aigua, dels residus i el consum d'energia.

En aquest context seguim oferint assessoraments individualitzats i gratuïts a les empreses de l’Alt Penedès.

Per assolir aquestes reptes les empreses participants comptaran amb el suport d’un equip d’experts que visitarà les vostres instal·lacions per fer una anàlisi dels processos, identificar les oportunitats concretes de millora i elaborar un pla d'acció basat en tota la cadena de valor. A més en aquesta edició s’aplicarà una proposta innovadora amb la utilització d’eines digitals avançades per tal que les empreses en treguin el màxim profit. En resum, participar en aquest programa us permetrà avançar en diferents nivells:

  1. Accions en el procés productiu considerant tota la cadena de valor
  • Identificar les oportunitats de circularitat en la teva cadena de valor.
  • Analitzar les accions proposades i cercar les oportunitats de finançament per dur-les a terme.
  • Tenir accés a un panell interactiu amb les dades de productivitat i eficiència per a la presa de decisions en matèria de circularitat.
  1. Xarxa de col·laboracions empresarials
  • Conèixer estratègies d’èxit en el teu sector d’activitat.
  • Formar part de dinàmiques d’intercanvi i networking amb altres empreses.
  • Explorar bones pràctiques i exemples d’èxit i com incorporar-los.
  1. Comunicació i màrqueting sobre economia per a la teva empresa
  • Participar en dinàmiques de cocreació i tallers de màrqueting i comunicació per donar a conèixer les mesures que implementeu.

Aquest servei d’assessorament gratuït compta amb places limitades.

Pots fer la inscripció a l’enllaç següent: m'interessa

O bé, sol·licitar més informació a través de: PROMOCIÓ ECONÒMICA, Ajuntament de Vilafranca del Penedès, tel. 93 8171169 · [email protected]

Sigues part del #PenedèsCircular

Accessibilitat
Xat Atenció a l'empresa